Espanjan supertähti järjesti kohun – Uefalle valitus: "Erittäin provosoivaa ja loukkaavaa"

Jalkapallon EM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu Rodri on ajautunut myrskynsilmään. Hänen käynnistämä laulunsa Madridissa pidetyissä kultajuhlissa on johtanut viralliseen valitukseen Euroopan jalkapalloliitto Uefalle.

Rodri johti kultajuhlien aikana lauluja, joista yksi erottui muiden joukosta. Kesken juhlien supertähti alkoi laulaa, että "Gibraltar on espanjalainen", jonka jälkeen osa katsomosta lähti mukaan huutoon.

– Sinä pelaat Englannissa, kaveri, puuttui Espanjan kapteeni Alvaro Morata.

Manchester Cityä edustava Rodri kuitenkin nauroi Moratan kommentille ja vastasi: "En välitä".

Morata ja tähtihyökkääjä Lamine Yamal liittyivät myöhemmin samaan lauluun.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Gibraltar on ollut Britannian aluetta vuodesta 1713 lähtien, jolloin Espanjan kruunu luovutti Euroopan ja Afrikan välillä sijaitsevan alueen pois. Gibraltarin virallinen kieli on englanti ja valuuttana toimii Gibraltarin punta. Sillä on noin 34 000 asukasta.

Sunnuntain EM-finaalissa englantilaisfanit lauloivat tiettävästi espanjalaisille, että "Gibraltar on meidän".

Vaikka Rodri saattoi vain antaa vitsikkään vastauksen kyseisille huutelijoille, on hänen käynnistämä laulunsa saanut huonon vastaanoton Gibraltarissa.

Gibraltarin jalkapalloliitto kertoi tiistaina tehneensä Rodrista virallisen valituksen Uefalle, kertoo muun muassa BBC. Se kuvaili laulua "erittäin provosoivaksi ja loukkaavaksi". 

– (Näitä) Gibraltariin liittyviä lauluja ja veisuja ei voida hyväksyä. Jalkapallossa ei ole sijaa tällaiselle käytökselle, tiedotteessa luki.

Gibraltar on ollut Uefan täysivaltainen jäsen vuodesta 2013, ja sillä oli oma joukkue EM-kisojen karsinnoissa.

Gibraltar sijoittui karsintalohko B:n viimeiseksi nollalla pisteellä. Se hävisi muun muassa Ranskalle 0-14-lukemin.

Lue myös:

    Uusimmat