Valtteri Bottas koki karun pettymyksen

Valtteri Bottas toivoi olevansa viisaampi ensi kauden suhteen ennen Austinin formula 1 -viikonloppua. Toisin kuitenkin kävi.

– Tällä hetkellä se taitaa olla enemmän Mattiasta (Binotto) kiinni kuin minusta. Päätös ei ole nyt minun käsissä, Bottas kertoi STT:lle.

Bottas on vielä kiinni viimeisessä vapaassa paikassa ensi kauden formula ykkösissä. Paikka olisi Bottaksen nykyisessä tallissa Sauberilla, joka muuttuu Audiksi vuonna 2026.

– On tietenkin riski, etten paikkaa saisi. Uskon kuitenkin olevani paras vaihtoehto tiimille, minkä takia pysyn positiivisena.

Tällä kaudella pisteittä jäänyt Bottas toteaa, että päätöksiä tekevien silmissä hänen mahdollisuutensa ei ole parhaimmat mahdolliset.

– Olen koko ajan ollut positiivisin mielin, mutta ennen kuin paperit on allekirjoitettu, ei pidä olla liian varma, Bottas huomauttaa.

– Heillä on vaihtoehtoja, mutta lopulta päätös tehdään kokemuksen ja nuoren talentin välillä.

Binotton kanssa Bottas on ehtinyt löytämään yhteisen sävelen.

– Olemme muodostaneet jo hyvän yhteyden Mattian kanssa. Olemme keskustelleet tulevaisuudestani ja myös teknisistä asioista.

Ainakaan rahan ei tulevan Audin tallissa pitäisi olla ongelma, eivätkä Bottaksen vaatimukset liikaa.

– Ainakin niin olen kuullut, että budjettia pitäisi olla.

Sauberin väki pidetään kiireisenä

Viikonloppuna formula ykkösiä ajetaan noin kuukauden tauon jälkeen, kun F1-sirkus on siirtynyt Yhdysvaltojen Austiniin.

Bottaksen mukaan Sauberin autoon on tehty muutamia muutoksia.

– Tulemme olemaan kiireisiä harjoitussessiossa ja toivomme parannuksia, Bottas sanoi.

Torstaina uutisoitiin sääntömuutoksista ensi kaudelle. Yksi muutoksista koskee pistettä, jonka kisan nopeimman kierroksen ajanut kärkikymmenikköön yltänyt kuski ansaitsee. Ensi vuodesta alkaen bonuspistettä ei enää jaeta.

– Mielestäni ihan hyvä, että sääntö poistetaan. Kisassa ei ole kyse vain nopeudesta, vaan paljon riippuu myös strategiasta, Bottas totesi muutoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat