F1-talli täräytti kuskiuutisen – tämä on Valtteri Bottaksen tilanne nyt

Paikat hupenevat F1-tallien tuolileikissä, kun Alpine julkisti uuden kisakuljettajakiinnityksenä.

Australialainen Jack Doohan ajaa Alpinella ensi kaudella. Doohan on toiminut aiemmin varakuljettajana. Hän korvaa Haasille siirtyvän Esteban Oconin. Alpinen toinen kuljettaja on Pierre Gasly.

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen tilanne on yhä auki. Bottaksen Sauber-sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. Talli hakee toista kuljettajaa Nico Hülkenbergin aisapariksi. 

Sauberin väitettiin aiemmin harkinneen Doohania, mutta nyt Bottaksen tilanne näyttää siis ainakin hieman kohentuneen jatkosopimuksen osalta. Tosin myös brasilialaisen Gabriel Bortoleton kerrotaan olevan Sauberin kaavailuissa.

Alpinen uutisen myötä näyttää kuitenkin siltä, että Bottaksen mahdollisuudet loikata johonkin toiseen talliin ovat vähissä. F1-uran jatko on todennäköisesti enää siis jatkosopimuksen varassa.

Red Bull sisartalleineen ei ole vielä vahvistanut kaikkia tulevia kuljettajiaan, mutta tallin johtava neuvonantaja Helmut Marko valotti suunnitelmia, joiden mukaan kuskilupaus Liam Lawson on nousemassa mukaan vakipaikalle. Ratkaisu tarkoittaa, että Red Bullin kuskeista yksi joutuisi jättämään paikkansa. Lähtijäksi on uumoiltu todennäköisimmin RB:n Daniel Ricciardoa

Myös Mercedeksen kuviot ovat auki. George Russellin aisapariksi on kuitenkin huhuttu nuorta Kimi Antonellia.

Lue myös:

    Uusimmat