Lähde: Valtteri Bottaksen F1-haaveille jälleen iso kolaus

Formula 1 -talli Alpine on tehnyt kuskivalintansa ensi kaudelle. Muun muassa Autosport kertoo, että ranskalaistalli on nostamassa australialaisen Jack Doohanin toiseksi kuljettajakseen Pierre Gaslyn rinnalle.

21-vuotiaan Doohanin ja Alpinen F1-sopimusta ei ole vielä virallisesti julkistettu, mutta mediatietojen mukaan siitä tiedotetaan ennemmin kuin myöhemmin.

Tilanne näyttää huolestuttavalta Valtteri Bottaksen kannalta. F1-jatkosta haaveilevan suomalaiskuljettajan ainoaksi vaihtoehdoksi on näiltä näkymin jäämässä Sauberilla jatkaminen.

Sauber, joka on vuodesta 2026 alkaen Audi, on kiinnittänyt toiseksi kuskikseen Nico Hülkenbergin. Toinen paikka on vielä vapaana.

Mercedeksellä olisi myös paikka vapaana George Russellin rinnalla. Viisi vuotta saksalaistallin haalareissa ajaneen Bottaksen ei kuitenkaan olla uskottu palaavan aiemman työnantajansa leiriin.

Bottaksen F1-uran jatkohaaveet kärsivät suuren takaiskunsa jo aiemmin tällä viikolla, kun Williams pestasi Carlos Sainzin kaksivuotisella sopimuksella. Williamsilla F1-uransa aloittanutta Bottasta oltiin viety huhuissa vahvasti brittitallin suuntaan.

Bottas on kisannut kolme kautta Sauberilla. Hän ei ole tällä kaudella onnistunut voittamaan vielä yhtään MM-pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat