Finnair vaihtoi kaurapuuronsa irlantilaiseen – kansanedustaja suivaantui

Finnair on vaihtanut lennoillaan myytävän puuron irlantilaiseen. Ratkaisusta suivaantunut keskustan kansanedustaja Markku Siponen vaatii päätöksen perumista.

Finnairin lennoilla syödään vastaisuudessa irlantilaista puuroa kotimaisen sijaan, kertoo myös muun muassa Maaseudun Tulevaisuus.

Finnair kertoo lehdelle, että kotimaasta ei löytynyt sopivaa tavarantoimittajaa.

Kiuruvedeltä Pohjois-Savosta kotoisin oleva kansanedustaja Markku Siponen (kesk.) harmittelee yhtiön ratkaisua Instagram-päivityksessään.

"Tästä eteenpäin jää kyllä puuro syömättä"

Siponen kertoo lentokentällä tekemällään Instagram-videolla lentävänsä Helsinkiin aina tiistaita vasten yöllä ja nauttivansa lennolla aamupuuron.

Tähän asti se on hänen mukaansa ollut nautinto.

– Mutta mitä tapahtuikaan keväällä! Finnair korvasi (kotimaisen) tuotteen halvalla kopiolla, joka on valmistettu Irlannissa.

Makua ei voi hänen mukaansa edes verrata kotimaiseen vaihtoehtoon.

– Tästä eteenpäin jää kyllä puuro syömättä, maatalousyrittäjänä toimiva kansanedustaja toteaa.

Siposen mukaan ruokavientiä ja kotimaisia brändejä ei edistetä näin.

– Nyt on aika ottaa järki käteen ja perua tämä ratkaisu.

Finnair: Liittyy myyntivalikoiman päivitykseen

Finnairin viestintäpäällikkö Marjo Hämäläinen kertoo MT:n haastattelussa puuron vaihdon liittyvän lennonaikaisen myyntivalikoiman päivitykseen. Hänen mukaansa kyse ei ole hinnasta.

– Yhdistimme kaikki myynnissä olevat instant-tuotteet eli kaurapuuron, kasvisbolognesepastan ja currynuudelit yhtenäisen Finnair-brändin alle ja niiden hankinnan yhdelle toimittajalle, Hämäläinen kertoo sähköpostitse lehdelle antamassaan haastattelussa.

Hämäläisen mukaan lentokoneympäristössä valikoimassa voi olla vain rajallinen määrä vaihtoehtoja.

– Meidän on järkevää hankkia nämä kaikki kolme tuotetta samalta toimittajalta, jolla on tarjota meille lentokoneympäristöön sopiva, kannellinen pakkaus ja tosiaan kaikki kolme eri tuotetta yhdestä paikasta.

Hämäläisen mukaan uusi puuro on saanut paljon kehuja asiakkailta ja puuron myynti on viime aikoina kasvanut.

Hämäläisen mukaan Finnair pyrkii suosimaan kotimaisia ja pohjoismaisia brändejä aina, kun se on mahdollista ja liiketaloudellisesti järkevää.

Nordic Breakfastin toimitusjohtaja: Laadukkaat suomalaiset ruokatuotteet sopivat Finnairin imagoon

Finnairin kotimaisen puuron valmistamisesta vastasi Nordic Breakfast ja se tehtiin kotimaisesta gluteenittomasta kaurasta, joka tuli Utajärven Kinnuselta. Marjat tulivat Suomesta ja Ruotsista.

Nordic Breakfastin toimitusjohtaja Niina Hietalahti kritisoi Finnairin päätöstä Linkedinissä.

Hän sanoo toivovansa valtionyhtiön toimivan suomalaisten ruokabrändien porttina maailmalle.

– Laadukkaat suomalaiset ruokatuotteet sopivat loistavasti Finnairin imagoon epäterveellisten ulkomaalaisten private label -tuotteiden sijaan.

Lue myös:

    Uusimmat