Fortnite-guru Lassi 'BELAEU' Kallio jahtaa MM-finaalipaikkaa 100 miljoonan euron kisoissa – psykologian opinnot suomalaisen apuna: "Se näkyy"

Kallio ja Ikonen
Helsinki Redsin Lassi 'BELAEU' Kallio ja Eemeli Ikonen keskustelevat useimmiten pelitaktiikasta verkon välityksellä.
Julkaistu 24.04.2019 13:07
Toimittajan kuva

Raija Kantomaa

raija.kantomaa@mtv.fi

@RaijaKantomaa

Suomen parhaisiin Fortniten e-urheilupelaajiin lukeutuva Lassi 'BELAEU' Kallio tavoittelee MM-finaalipaikkaa.

Tämän hetken suosituimpien pelien joukkoon kuuluvan Fortniten MM-kilpailujen palkintopotti on kaikkiaan huikeat 100 miljoonaa euroa.

Suomessa on elektronisen urheilun puoli- tai täysiammattilaisia pelaajia 30–50. E-urheilu on yksi nopeimmin kasvavista liikealoista ja koko alan liikevaihto lähestyy miljardia euroa.

Pelaajabarometrin mukaan eSportin harrastajamäärät ovat Suomessa jo sadoissa tuhansissa.

LUE MYÖS: Suomessa Euroopan korkeatasoisinta eSport-koulutusta – koulutuspomo opiskelijoistaan: "Täällä ei ole peliriippuvaisia"

Suomen parhaisiin kuuluva Fortniten pelaaja 'BELAEU' Kallio sai syksyllä kiinnityksen Helsinki Redsin kilpapelijoukkueeseen.

Pelaajan stressitaso nostaa formulakuskin tapaan sykkeen kisoissa jopa 180 lyöntiin minuutissa.

Kallion tavoitteena on olla Forniten MM-kilpailujen finaalissa Suomen paras pelaaja, joka edellyttää fyysisen ja henkisen kunnon ylläpitämisen lisäksi kovaa pelaamista.

– Minä pelaan kuusi tuntia päivässä. Siinä hiotaan pelityyliä ja tehdään toistoja – koetan etsiä optimaalista tapaa pelata, toteaa Kallio.

E-urheilijoiden reaktio-ja keskittymiskyky on huippuluokkaa.

Lassi Kallio

Kallio ylläpitää reaktiokykyä pelissä liikuttamalla kättään koko ajan. Kilpailussa ei oteta niin paljon riskejä kuin treeneissä.

Pää taitoja tärkeämpää

Helsinki Redsin myynti- ja asiakkuuspäällikkö Eemeli Ikosen mukaan ammattilaisina on useita entisiä kilpaurheilijoita, joiden pää ja kroppa ovat kunnossa.

– Lassillahan löytyy psykologitausta koulupuolelta ja se näkyy pelissä. Se onkin tärkeämpää, mitä siellä penkissä tapahtuu eikä ruudulla. Siihen kun tulee panokseksi parinkymmenen miljoonan potti ja parin viikon turnaus, niin sitten alkaa näkyä kenellä on elämäntavat kunnossa ja kenellä ei, lisää Ikonen.

E-urheilu on tutkimuksen mukaan 18–29-vuotiaiden miesten mielestä Suomessa jo kiinnostavampaa kuin jääkiekko.

Pisimmät kilpapelaajien urat ovat tällä hetkellä jatkuneet jo 15 vuotta. Peliuransa lopettaneet ovat usein sijoittuneet kasvavalle alalle

– Minulla on tavoitteena tehdä psykologian opinnot loppuun asti ja peliuran jälkeen palata eSportin valmentajaksi, paljastaa Kallio.

Helsinki Reds uskoo menestykseen MM-kisoissa.

– Potentiaalia on valtava määrä, joten erittäin hyvät mahdollisuudet, hehkuttaa Ikonen.

7:00img

E-urheilu on kasvava ilmiö.

8:17img

Lätkä vaihtui tietokonepeleihin – e-urheilijan arki.

Tuoreimmat aiheesta

Esports