Fortumin mukaan neuvottelut ovat yhä kesken.
Uutistoimisto Bloombergin tietojen mukaan Saksa on kansallistamassa energiayhtiö Uniperin.
Bloombergin nimettömien lähteiden mukaan Saksan hallitus, Uniper ja sen pääomistaja Fortum olisivat päässeet kansallistamisesta alustavaan sopimukseen, jota ei ole vielä allekirjoitettu.
Fortumista kommentoidaan MTV Uutisille, että neuvottelut ovat yhä kesken.
Muutoin yhtiö ei kommentoi neuvotteluja.
Lue lisää: Bloomberg: Saksa kansallistaa Uniperin
Valtion omistajaohjausosaston finanssineuvos Maija Strandberg ei ota kantaa siihen, pitävätkö Bloombergin tiedot Uniperin kansallistamisesta paikkaansa.
– Tällä hetkellä en pysty asiaa vahvistamaan.
Strandbergin mukaan neuvottelut Fortumin ja Uniperin välillä ovat yhä kesken.
– Tässä vaiheessa en pysty kommentoimaan neuvottelujen sisältöä enkä aikataulua lähemmin. Neuvottelut ovat edelleen kesken, ja kun tiedotusvelvollisuus syntyy, niin yhtiöt siitä tiedottavat.
Strandberg ei halua arvioida, kuinka kauan neuvottelut jatkuvat.
– Varmasti kaikki toivomme, että suhteellisen pikaisesti päästään ratkaisuun.
Tuppurainen: Valtio ei hyväksyisi kansallistamista ilman kompensaatiota
Bloomberg kertoo, että Saksan hallitus olisi sijoittamassa noin 8 miljardia euroa Uniperin kansallistamiseen estääkseen maan energiasektorin romahtamisen.
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoi tänään aiemmin Brysselissä, että valtio-omistaja Suomessa ei hyväksyisi energiayhtiö Fortumin tytäryhtiön Uniperin kansallistamista Saksassa ilman kompensaatiota.
Lue lisää: Kaupankäynti Fortumin osakkeilla keskeytetty
Saksa, Uniper ja Fortum sopivat heinäkuussa 15 miljardin euron pelastuspaketista, jonka myötä Saksa ottaa 30 prosentin osuuden Uniperista vastineena lainoille ja pääomille. Fortumin omistusosuus laski 78 prosentista 56 prosenttiin.
Uutistoimisto Reuters kertoo Business Insiderin lähteisiin vedoten, että Saksalle nyt neuvoteltavan Uniper-ratkaisun kustannukset olisivat noin 30 miljardia euroa.
Uniperin on taloudellisissa vaikeuksissa, koska yhtiö joutuu hankkimaan maakaasua kalliiseen hintaan ja myymään sitä asiakkailleen halvemmalla Venäjän rajoittaessa kaasun tuontia.