Japanin kuuluisimmalla ja korkeimmalla vuorella on tapahtunut lukuisia kiipeilyonnettomuuksia ennen kiipeilykauden alkamista.
Japanin pelastusviranomaiset etsivät keskiviikkona Fuji-vuorelta kadonnutta 53-vuotiasta miestä. Etsintäoperaation aikana vuoren huipulta kraaterin liepeiltä löydettiin kolmen muun kiipeilijän ruumiit.
Kiipeilijöiden ruumiit olivat toisistaan erillään, joten he eivät ilmeisesti olleet samaa seuruetta. Toistaiseksi ei ole tietoa, kuinka kauan ruumiit ovat huipulla olleet.
Fuji-vuorella tapahtui keskiviikkona neljäskin kuolemantapaus, kun vuorelle kiivennyt mies ilmoitti poliisille, että hänen kanssakiipeilijänsä oli menettänyt tajuntansa. Kyseessä oli 38-vuotias ammattikiipeilijä Keita Kurakami.
Mies saatiin paikannettua ja kuljetettua sairaalaan, mutta tämä todettiin myöhemmin kuolleeksi.
Viranomaiset ovat toistuvasti varoittaneet ihmisiä kiipeämästä Fujille ennen virallisen kiipeilykauden alkua. Fujin virallinen kiipeilykausi alkaa 1. heinäkuuta ja päättyy syyskuun alussa.
Japanin symboli
Sata kilometriä Tokiosta sijaitseva Fuji-vuori on 3 776-metrisenä Japanin korkein vuori. Se on aktiivinen tulivuori, ja sen symmetrisen kartiomainen muoto on tehnyt siitä yhden Japanin symboleista.
Fuji on ollut otsikoissa viime aikoina myös turismin vuoksi.
Fujikawaguchikon kylässä sijaitseva lähikauppa oli tullut sosiaalisen median myötä viraaliksi valokuvauspaikaksi taustalla kohoavan Fuji-vuoren takia, ja kaupunki päätti pystyttää aidan estääkseen kuvaavia turisteja haittaamasta liikennettä.
Lue myös: Pikkukaupunki esti näkymän Fuji-vuorelle – turisteista jopa vaaraa
Fuji julistettiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 2013. Kiipeäjien määrä vuorelle on lisääntynyt, ja reittejä pidetään kiipeilykautena hyvässä kunnossa.
Kauden ulkopuolella kiipeily on vaarallista lumen, kylmyyden, säätilan vaihteluiden ja majoitusmökkien kiinniolon vuoksi. Kiipeilyonnettomuuksia tapahtuu silti usein.