Hamas Netanjahulle: Panttivangit palaavat ruumisarkuissa, jos sotilaallinen painostus jatkuu

Äärijärjestö Hamasin aseellinen siipi sanoi maanantaina, että panttivangit palaavat Israeliin arkuissa, jos Israelin sotilaallinen painostus jatkuu.

– (Israelin pääministerin Benjamin) Netanjahun vaatimus vapauttaa vangit sotilaallisella painostuksella sopimuksen solmimisen sijaan tarkoittaa, että he palaavat perheidensä luo arkuissa, aseellisen siiven tiedottaja Abu Obeida sanoi lausunnossaan.

Vartijoille on hänen mukaansa myös annettu "uudet ohjeet" siitä, miten panttivankien kanssa toimitaan, jos Israelin joukot lähestyvät paikkaa, jossa panttivankeja pidetään.

Qatarilaismedia al-Jazeeran mukaan Obeida sanoi myös, että vastuu kuuden Gazasta löytyneen kuolleen panttivangin kuolemista on Netanjahun harteilla, sillä tämä oli torjunut pöydällä olleen aseleposopimuksen.

Kuusi panttivankia kuoli

Aiemmin maanantaina Netanjahu sanoi Hamasin militanttien teloittaneen kuusi panttivankia, joiden ruumiit löydettiin Gazasta.

– Nämä murhaajat teloittivat kuusi panttivankia. He ampuivat heitä takaraivoon, Netanjahu sanoi tiedotustilaisuudessa.

Netanjahu torjui lehdistötilaisuudessa näkemyksen, jonka mukaan Israelin pitäisi vastata myönnytyksillä Gazan aseleponeuvotteluissa.

Kun tuhannet mielenosoittajat kerääntyivät maanantaina Tel Aviviin toisena päivänä peräkkäin arvostelemaan hallitusta, Netanjahu pyysi anteeksiantoa siitä, ettei pystynyt pelastamaan panttivankeja, mutta samalla hän vetosi yhtenäisyyden puolesta.

Netanjahu myös kehotti kansainvälistä yhteisöä asettamaan lisää painetta Hamasia kohtaan Gazan sodan lopettamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat