Harmittaako yhtään, Silja Kosonen? Olympiamitali jäi 23 sentin päähän

Moukarin olympiafinaalissa viidenneksi sijoittunut Silja Kosonen hämmästeli Pariisin Stade de Francelle astellessaan oudon rauhallista oloa.

Kosonen heitti olympiafinaalissa kauden parhaansa 74,04. Se jäi vain 15 senttiä hänen omasta ennätyksestään ja lopulta 23 senttiä olympiapronssista.

21-vuotiaalle Kososelle sijoitus maistui, mutta jäikö mitalin lipsahtaminen näin läheltä yhtään harmittamaan.

– No ei ainakaan tällä hetkellä. Kyllä minä olin ihan aidosti iloinen mitalistien puolesta ja ihan aidosti omastakin puolesta. Kauden paras tällaiseen paikkaan, niin onhan se hienoa. Kyllä siihen täytyy olla tyytyväinen, Kosonen totesi.

Karsinnassa Suomen ennätyksen 74,49 heittänyt Krista Tervo ylsi kuudenneksi tuloksella 73,83.

Kosonen sanoi olon tuntuneen erikoiselta uran suurimpaan kisaan valmistautuessa.

– Vähän ihmettelin kisan alussa, että ei oikein tuntunut miltään. Ei oikeastaan jännittänyt yhtään koko päivänä, ja kun päästiin stadionille, sanoin Kristalle, että mikä nyt on, kun ei oikein tunnu oikein miltään.

Tilannetta ei helpottanut lämmittelyheittojen ja ensimmäisen kisaheiton epäonnistuminen. Kauden paras rävähti toisella kierroksella.

– Sitten osasi jo nauttiakin loppuillasta, Kosonen totesi.

– Siinä vaiheessa, kun tuollainen tulos tulee, tietää aika varmasti, että pääsee kolmelle vikalle kierrokselle.

– Sitten ei kannata enää mitään hyvää tasaista sarjaa heittää. Sitten lähdettiin heittämään aika kovaa. Sieltä olisi voinut tulla tosi kova heitto, mutta tällä kertaa ei tullut. Tämä laji on niin pienestä kiinni, Kosonen mietti.

Rento tunne ei kuitenkaan kisassa tuntunut Kososesta liian rennolta.

– Ei. Kyllä sitä tiesi, että on kovat kisat. Jotenkin vain, en tiedä, mikä outo tapahtui, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

Kultaa voitti Kanadan Camryn Rogers tuloksella 76,97. Hopeaa otti Yhdysvaltain Annette Echikunwoke ja pronssi Kiinan Jie Zhao 74,27 metrin heitollaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat