Silja Kososen rajuissa tuuletuksissa purkautui paljon: "Harvoin juhlin ringissä"

Moukarinheittäjä Silja Kosonen oli yhtä lailla onnellinen omasta onnistumisestaan kuin kilpasisko Krista Tervon komeasta Suomen ennätyksestä Pariisin olympialaisten karsinnassa.

Kosonen joutui jännittämään viimeiseen heittoonsa saakka, kunnes tulos 72,11 riitti karsinnan yhdeksänteen sijaan ja loppukilpailupaikkaan tiistaille.

Yhden yliastutun ja verkkoa raapaisseen 68,51 metrin heiton jälkeen Kosonen tuuletti onnistumistaan harvinaisen rajusti. Hän vaikutti jopa liikuttuneelta paineen purkauduttua.

– Harvoin juhlin ringissä, mutta nyt tiesin heti heiton jälkeen, että oli aika hyvä heitto ja pitäisi riittää finaaliin. Vähän hypinkin siinä jo, Kosonen totesi.

Finaaliin riitti tällä kertaa niukasti päälle 70 metrin heitto, johon Kosonen oli pystynyt tällä kaudella kymmenen kertaa kahdessatoista kisassaan. Silti raisiolaista hermostutti ennen viimeistä heittoa.

– Kyllä se ehkä vähän alkoi lopussa jänskäämään, mutta tiedän, että olen varma heittäjä. Olen melkein jokaisessa kisassa heittänyt sitä yli seiskakymppistä. Vähän ehkä enemmän ärsytti venata, kun tiesin, että olen viimeinen heittäjä. Se tuntui tosi pitkältä se aika. 

– Koetin vain pitää pään kylmänä, koska tiedän, että osaan heittää. Toka heitto tuntui tosi hyvältä, mutta se meni verkon kautta. Sekin olisi voinut riittää finaaliin.

– Olen kyllä tosi ylpeä itsestäni, että vielä kolmannella sain tuon tuloksen. Silti vaikka tietää, että osaa, niin se vaatii aika paljon henkisesti, että ei koko suoritus ihan lahoa, Kosonen analysoi.

Kosonen oli oman onnistumisensa lisäksi onnellinen kisakylän kämppäkaverinsa Krista Tervon komeasta Suomen ennätyskaaresta 74,79, joka päätti upeasti kotkalaisen umpisurkeiden kisojen jakson.

– Tietää, että Kristalla on ollut vähän vaikeampi kausi, niin kyllähän sitä oli todella onnellinen toisen puolesta. Kyllähän tuo oli tosi hieno suoritus, ja tekee tosi hienon tästä, että olemme molemmat finaalissa.

Lue myös:

    Uusimmat