Krista Tervo tunnustaa nyt: "Mietin itsekin, kannattaako lähteä"

Rankan kauden jälkeen moukarin olympiafinaalin kuudes sija oli Krista Tervolle niin suuri voitto, ettei hänelle jäänyt Pariisin illasta mitään jossiteltavaa.

Tervo rikkoi yli kaksi kuukautta kestäneen sysimustan jakson urastaan heittämällä karsinnassa uuden Suomen ennätyksen 74,79.

Finaalissa Tervon paras lensi lukemiin 73,83, mikä riitti kuudenteen sijaan. Edelle ylsi viidenneksi sijoittunut Silja Kosonen tuloksella 74,04.

Tervo oli huojentunut Pariisin onnistumisestaan, kun edelliset kesäkuukaudet menivät pahojen tekniikkamurheiden ja häkkiin suuntautuneiden heittojen sävyttämänä.

– On tämä aika uskomatonta. Ei varmaan kauhean moni ajatellut, että minulla menisi näin kisat, mutta kyllä minä itse uskoin omaan tekemiseeni, Tervo totesi.

Hän myönsi silti, että on käynyt vaikeina aikoina todella syvällä.

– On se kyllä ollut rankkaa. Tässä kohtaa voin myöntää, että itsekin mietin, kannattaako tänne lähteä. 

– Toki oli sellainen fiilis, ettei halua lähteä, ellei ole niin kilpailukykyinen, koska tämä on niin suuri asia minun elämässäni ja niin pitkäaikainen unelma. Mutta me päätimme valmentajan (Jukka Vihtonen) kanssa, että kyllä me uskallamme ja tähän laitetaan nyt kaikki rahkeet, mitä meillä on. Ja niin laitettiin ja kyllä onnistuttiin, Tervo totesi liikuttuneena.

Kosonen jäi mitalista vain 23 senttiä, ja Tervollakin karsinnan SE-lukemaan yltäminen olisi tuonut Pariisin illassa mitalin. Sitä hän ei kuitenkaan jossitellut alkuunkaan.

– Kaikki on annettu, ja olen kyllä niin tyytyväinen itseeni. Neljän vuoden päästä sitten uudestaan ja vielä kirkkaampia sijoja, Tervo nauroi.

– Minua jännitti vähän senkin takia, että sen jälkeen, kun on heittänyt ennätyksen, yleensä seuraava kisa ei välttämättä mene kauhean vahvasti. Se oli ehkä sellainen, mikä vähän jännitti.

Lue myös:

    Uusimmat