Krista Tervon järkälemäistä heittoa edelsi tuttu hetki: "Tiesin tasan tarkkaan"

Krista Tervon suoritukset Pariisin olympialaisten moukarikarsinnassa näyttivät noudattavan kauden aikana esiintynyttä tuttua kaavaa, kunnes toisella kiskaisulla leka lensi Suomen ennätyslukemiin 74,79.

Kuukausikaupalla häkkiin suuntautuneiden kisaheittojensa kanssa tuskaillut Tervo heitti viimeisen lämmittelyvetonsa lisäksi myös karsinnan avausheittonsa verkkoihin.

Lähtökohdat toiseen yritykseen olivat siis surkeat, mutta lopputulos melkoinen jysäytys. Tulos 74,79 oli uusi Suomen ennätys ja koko olympiakarsinnan pisin kaari.

– On aika tällainen fiilis, etten vieläkään tiedä, mitä siinä tapahtui. Täytyy vain päästä jo keskittymään seuraavaan, ettei jää tähän liikaa, mutta olen totta kai tosi ylpeä itsestäni näin vaikean kauden jälkeen, Tervo iloitsi.

– Ei ollut todellakaan helppo lähteä näihin kisoihin sen jälkeen, kun kauden keskiarvo on ”X” – näin kai voi sanoa. On vähän haastavaa lähteä rennosti, mutta päätin, että tulen tänne rennolla fiiliksellä ja aion mennä samalla fiiliksellä myös finaaliin.

Ensimmäinen heitto oli tekniikkavirheeltään niin tuttu Tervolle, ettei hänen tarvinnut sitä paljoa analysoida.

– Ekassa heitossa oli se tekniikkavirhe, yksi niistä, mitä ollaan tässä käyty läpi. Tiesin ihan tasan tarkkaan, ei tarvinnut edes mennä käymään koutsilla, ja pyrin etten tee seuraavaan heittoon samaa virhettä. Enkä tehnyt.

– Minun pääni on vähän silleen, että se haluaisi lähteä vähän etuilemaan, joten kun pidän moukarissa katseen, niin kaikki on ihan hyvin, Tervo selvensi virhettään.

Tervo antaa kaiken tunnustuksen henkisestä tuesta valmentajalleen Jukka Vihtoselle. Sen ansiosta Tervo sai pidettyä ajatuksensa koossa toiseen heittoon.

– Ajattelin, että kyllä minä osaan sen. Sen kuin vain teen sen, mitä ollaan Jukan kanssa jauhettu tässä pari viikkoa. 

– Kyllä olisi tullut Jukalta sanomista, jos olisin taas unohtanut. Minulla on kuulemma vähän sellainen heittodementia, että välillä unohtuu neuvot, mutta ei se mitään, Tervo nauroi.

Karsinnan pisimmän heiton kiskaisseen Tervon lisäksi myös Silja Kosonen pääsi mukaan tiistain loppukilpailuun. Kosonen heitti viimeisellään 72,11, joka riitti karsinnan yhdeksänteen sijaan. Suvi Koskinen päivä meni heikommin. Hän oli tuloksella 67,90 karsinnan 21:s.

Lue myös:

    Uusimmat