Harri Heliövaarasta tuli hitti – Wimbledon-mestarilta huikaiseva paljastus historiallisista sekunneista

Wimbledonin miesten nelinpelimestaruuden parinsa Henry Pattenin kanssa voittanut Harri Heliövaara päivitti tuntojaan blogissaan vain tunteja ottelun jälkeen. Heliövaara purki ottelun ratkaisseen syöttönsä sanoiksi tunteikkaassa kirjoituksessaan.

Heliövaarasta tuli lauantaina ensimmäinen Wimbledonin nelinpelin mestaruuden voittanut suomalainen. Hän voitti brittiparinsa Pattenin kanssa lähes kolmetuntisessa finaalissa aussikaksikko Max Purcellin ja Jordan Thompsonin.

Huipputasainen ottelu päättyi vasta kolmannen erän tie-breakissa. Sen ratkaisusta vastasi Heliövaara.

Tätä päivää sopii kyllä varmasti muistella vielä vuosien ja vuosien päästä. Sen verran tunteellinen ja upea päätös sille nimittäin saatiin, Heliövaara kirjoitti blogissaan vielä lauantai-iltana.

Suomalainen avaa tekstissä kattavasti finaalin käänteitä ja siihen valmistautumista. Hän käy läpi myös mestaruuden ratkaisseen hetken. Heliövaara kertoo sopineensa Pattenin kanssa, että ottelun ratkaissut syöttö suuntautuisi aussipelaaja Thompsonin kämmenpuolen kainaloon.

Heliövaara paljasti olleensa valtavassa painetilanteessa kuin kotonaan.

– Suorastaan jollain tasolla nautin tuosta tunteesta, kun keho jännittyy syöttämään ehkä elämäni tärkeintä syöttöä ja mieli on täysin tietoinen siitä, että nyt annetaan kaikki mitä kehosta lähtee, suomalainen kuvasi.

– Syöttöni oli juuri sellainen kuin halusin, suorastaan täydellisesti täydellä voimalla kohti Thompsonia, eikä hän saanut palloa enää kaivettua yli verkon. Olimme voittaneet Wimbledonin. Ja tunteet ottivat vallan, Heliövaara jatkoi.

Voittajapari juhli ratkaisua riemukkaasti. Mestaruustuuletuksista muodostui hitti sosiaalisessa mediassa. Heliövaara ja Patten saivat suitsutusta suurien tunteiden näyttämisestä muun muassa X:ssä.

Esimerkiksi BBC jakoi kuvan, jossa liikuttunut Heliövaara juhli voittoaan ja tempaisi pelipaitansa kasvojensa päälle.

Yhdysvaltain avointen X-tili jatkoi suitsutusta:

– Harri Heliövaara ei osu tuuletuksillaan hutiin, tili kirjoittaa. 

Heliövaara kertasi tunnemyrskyä myös blogissaan.

Onnenkyyneleistä ei meinannut tulla loppua, mutta palkintojenjakoseremoniaan sentään sain koottua itseni. En muista noista hetkistä paljoakaan, lähinnä vain sen euforian tunteen, joka valtasi koko kehon.

Suomalaispelaaja kertoi kirjoituksensa lopussa, että sunnuntaina ohjelmassa on vielä Wimbledon-voittajien illallinen. Sen jälkeen hän suuntaa takaisin Suomeen. Luvassa on heti tärkeät juhlat perhepiirissä.

– Ehtii sitten kotona ihmetellä enemmän mitä tuli tehtyä. Ja juhlia poikamme 1-vuotissynttäreitä vähän paremmin kuin Wimbledon-voitolla, Heliövaara päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat