Harri Heliövaara on Wimbledonin mestari! Suomalaistähden syöttö ratkaisi mielettömän trillerin

Suomen tennistähti Harri Heliövaara ja hänen brittiparinsa Henry Patten ovat kairanneet tiensä Wimbledonin nelinpelin mestaruuteen mielettömän trillerin päätteeksi.

Finaalissa kaksikko kaatoi australialaiset Max Purcellin ja Jordan Thompsonin lukemin 6–7 (7–9), 7–6 (10–8), 7–6 (11–9). Heliövaara ja Patten kuittaavat voitosta yli 770 000 euroa.

Mieletön trilleri

Heliövaara ja Patten hävisivät ensimmäisen erän niukasti 6–7 (7–9).

Toisessa erässä Purcell ja Thompson olivat jo lähellä marssia voittoon, kunnes Heliövaara ja Patten taistelivat tilanteen tappion partaalta takaisin 6–6:een.

Lopulta Heliövaara ja Patten kestivät kolme mestaruuspalloa viedäkseen loppuottelun sensaatiomaisesti lukemin 7–6 (8–10) kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä pienten marginaalien peli sai jatkua. Heliövaara juhli voitettuja palloja kovin karjaisuin, kun vastapuolen aussipari raivosi turhautuneena keskenään.

Ratkaisu löytyi edellisten erien tavoin vasta tie-breakissa. Kumpikin pari kävi vuorotellen pisteen tai kahden johdossa aina 10-9-tilanteeseen saakka, jonka jälkeen suomalaisbrittipari otti mestaruuspallon itselleen.

Heliövaaran vuoro syöttää, ja mestaruus oli siinä. Viimeinen erä suomalaisbrittiparille 7–6 (11–9).

– Hieman olimme onnekkaita tänään. Onnea Max ja Jordan hienosta turnauksesta ja uskon, jos pelaatte yhdessä, saatte jatkossakin mahdollisuuksia. Tämä on erittäin tunteellinen hetki, saneli Heliövaara kenttähaastattelussa.

Heliövaaralle nelinpelin grand slam -finaali oli hänen uransa ensimmäinen. Heliövaara oli lisäksi Wimbledonin ensimmäinen suomalainen aikuisten nelinpelifinaalissa.

Lue myös:

    Uusimmat