Harri Heliövaara päätyi videoiden tähdeksi – vuosien unelmointi purkautui upealla tavalla: "Jää matkustajaksi"

Wimbledon-mestari Harri Heliövaara kertoo, miten huimiin tuloksiin johtanut yhteistyö Henry Pattenin kanssa alkoi: "Käsittämätön luku" 0:39
Harri Heliövaara kertoo – näin alkoi huimiin tuloksiin johtanut yhteistyö nelinpelipari Henry Pattenin kanssa.

Harri Heliövaarasta tuli ensimmäinen suomalainen Wimbledonin voittaja miesten nelinpelissä, kun hän kaatoi viime lauantaina parinsa Henry Pattenin kanssa australialaiskaksikon Max Purcell-Jordan Thompson.

Heliövaara oli yhä hämmentynyt huimasta saavutuksestaan, kun MTV Urheilu tapasi hänet perjantaina.

– Kyllä se edelleen tuntuu jotenkin vaikealta uskoa. On useampana aamuna herännyt ja miettinyt, että ei se ollut unta. Se on oikeasti tapahtunut. Samalla voi olla aika ylpeä ja tyytyväinen. Varmasti on tehnyt oikeita asioita elämässä ja urallaan ja nyt saa nauttia ihan luvan kanssa, Heliövaara sanoi MTV Urheilun haastattelussa.

Äärimmäisen tasainen loppuottelu ratkesi kolmannen erän katkaisupelissä, kun Heliövaara täräytti kovan ykkössyötön, jonka Thompson palautti verkkoon. Seuranneet hetket piirtyivät suomalaiseen urheiluhistoriaan. Heliövaara lankesi polvilleen ja kyynelet virtasivat.

Suomalaistähti sanoo, että tuon hetken tuntemuksia on vaikea sanoittaa.

– Onnen kyyneleitä siinä virtasi. Jollain tapaa purkautui vuosien, vuosien unelmointi. Kun saavuttaa jotain niin hienoa kuin Wimbledonin voitto, niin ei sitä ihmismieli ehkä pysty täysin käsittämään. Siinä antautuu kehon ja mielen vietäväksi, jää matkustajaksi. Jotain tapahtuu. Ei sen parempaa fiilistä ole. Se on niin syvältä tuleva rehellinen onnen purkaus, mikä siinä sitten kestää pitkään.

Heliövaaran tie Wimbledon-voittajaksi on häikäisevä tarina. Hän lopetti uransa vuonna 2013 keskittyäkseen opintoihin. Neljä vuotta myöhemmin ura jatkui. Nyt 35-vuotiaana Heliövaara on uransa huipulla.

– En tiedä tuntuuko sen takia vielä paremmalta, että vielä 35-vuotiaana pystyy uransa parhaaseen suoritukseen. On ollut matkalla monenlaisia mäkiä ja kumpuja. Olen ollut pelaamatta, palannut takaisin. Joku periksiantamattomuus minussa varmasti on, kilpailusta nauttiminen. Ehkä sitten jollain tapaa osaa olla oma itsensä kentällä. Se vie sitten kaikista pisimmälle.

Heliövaara on tullut tunnetuksi villeistä tuuletuksistaan onnistumisten hetkillä ja sellaisia nähtiin myös Wimbledonissa. Hän sanoo tunteen tulevan rehellisestä riemusta.

– Mun mielstä sillon pitää nautttia, pitää näyttää tunteita kun asiat menevät hyvin. Jokaisen elämässä on varmasti ollut huonompia hetkiä vähintään riittävästi. Sitten, kun menee hyvin, niin otetaan kaikki ilo irti, Heliövaara sanoo.

– Olen urallani ja elämässä ehtinyt paljon näkemään ja siksi osaan iloita täysillä.

Heliövaaran tuuletukset ovat muodostuneet jo jonkinlaiseksi ilmiöksi.

– On ollut makeaa huomata, että sosiaalisessa mediassa pyörii videoita, missä on koottu mun parhaita tuuletuksia. Niitä on itsekin ilo katsoa. Kai siitä on muodostunut jonkinlainen imago. Ei se musta yhtään huono juttu ole, että on sellainen iloinen esikuva.

Lue myös:

    Uusimmat