Asikainen 62, Olli 65, Klinga 65, Larinto 74,4, Ahonen 71, Koivuranta 68.
Nimet ja numerot fläppitaululla Messukeskuksessa kertovat mäkihyppymaajoukkueen urheilijoiden ja päävalmentaja Jani Klingan ennätykset ponnistusvoimatestissä. Halukkailla on mahdollisuus kokeilla, miten oma ponnistusvoima riittää ammattihyppääjiä vastaan, mutta alkuiltapäivästä taululla on vasta kaksi 50 sentin ylittäjää.
Harri Ollin ponnistustestin ennätyslukema 65 senttiä on vuodelta 2007. Silloin hän ponnahti kuin tyhjästä suurmäen MM-hopeamitalille Sapporossa ja aloitti julkisen elämän suomalaisen mäkihypyn lentolapsena.
Nyt 30-vuotias Olli on samassa tilanteessa kuin koko suomalainen mäkihyppy. Hän yrittää paluuta huipulle vuosia kestäneen matalaliidon jälkeen.
-Kaikki on mahdollista. Vaikka ikää on 30 vuotta, en tunne itseäni vanhaksi. Ja hyppäähän sen (Noriaki) Kasaikin vielä, vaikka on minua 13 vuotta vanhempi, Olli sanoo.
Myös maajoukkueen päävalmentaja Jani Klinga uskoo, että Olli voi vielä tulla takaisin huipulle, vaikka hänen edellinen palkintokorokesijoituksensa maailmancupissa on tammikuulta 2010.
-En näe mitään syytä, etteikö voisi, jos hän saa rakennettua fyysiset ominaisuudet riittäviksi. Tietysti on helpompi, jos ei ole tullut taukoja, vaan on ollut koko ajan mukana, Klinga sanoo.
Täytyy mennä eteenpäin
Vuoden 2010 olympiakisoissa Vancouverissa Olli oli suurmäen 18:s ja tuli normaalimäessä hylätyksi liian ison hyppypuvun takia. Sen jälkeen hänen arvokisauransa katkesi viideksi vuodeksi, mutta tuota ajanjaksoa Olli ei halua julkisesti puida.
-Sitä on turha miettiä. Täytyy mennä eteenpäin, Olli sanoo.
Olli palasi maajoukkueeseen viime kaudella. Falunin MM-kisoista hän toi kotiin suurmäen 43. sijan ja maailmancupista yhden pisteen.
-En ollut lähelläkään kunnossa. Nyt on realistiset mahdollisuudet menestyä kisoissa, Olli sanoo.
Olli kertoo tavoitteekseen "hyvät sijoitukset" maailmancupissa, mäkiviikolla ja lentomäen MM-kisoissa. Toiveikkuuden syynä on onnistunut kesäharjoittelu.
Ensi maanantain ponnistustestissä Olli uskoo pääsevänsä lähelle ennätystään.
-Olen pystynyt tekemään kuten suunniteltu, eikä ole tullut harjoitustaukoja.
Klinga on samaa mieltä.
-Harri on mennyt selkeästi eteenpäin. On viitteitä siitä, että tulokset voivat olla sitä mitä ovat joskus olleet. Harrilla on takana hyvä harjoittelukesä. Hän on ollut hyvin tinkimätön ja kärsivällinen. Menestys tulee kun on tullakseen.
Suomalaiset mäkihypyn romahduksen jälkeen Klinga rakentaa tulevaisuutta ja haluaa maajoukkueesta entistä laajemman. Kesän aikana leireillä on ollut mukana yhdeksän hyppääjää, ja kesä-gp:ssä Suomi sai joukkueena parhaat pisteet viiteen vuoteen.
-Me tulemme kauteen edelleen haastajan roolista, Klinga myöntää.
Sen vuoksi maajoukkueen lähitulevaisuudessa menneiden talvien menestyjillä on yhä iso osa Ollin ja 38-vuotiaan Janne Ahosen hahmoissa.
Visioita tulee
Ollin kauluksen alta niskassa pilkottaa sana "only". Mitä sen alle on tatuoitu?
-Minulla on kuva, Olli vastaa ja kaivaa puhelimestaan kuvan selästään. Only-sanan alla lukee isoin kirjaimin HARD COLD CASH, suomeksi "vain kovaa kylmää käteistä".
-Ässä pitää olla tuollainen, Olli osoittaa cash-sanan dollarimerkkiä.
Mistä ajatus tatuointiin on tullut?
-Kaikenlaisia visioita tulee, Olli sanoo.