Harvardin huipputähtitieteilijä seisoo väitteensä takana: Muukalaisten laite vieraili aurinkokunnassamme kolme vuotta sitten

Harvardin yliopiston astrofysiikan professori Avi Loeb on entistä vakuuttuneempi siitä, että muukalaisten laite vieraili aurinkokunnassamme vuonna 2017.

Loeb tarkoittaa mystisesti ja nopeasti ohitsemme kulkenutta kappaletta, joka tunnetaan nimellä Oumuamua.

Loeb on jo aiemmin kommentoinut runsaasti julkisuudessa, että Oumuamua olisi ollut jonkinlainen muukalaisten luotain tai sitä vastaava. Loeb kertoo nyt löytäneensä vakuuttavaa aineistoa siitä, että kyse olisi ollut aurinkokuntaamme saapuneesta ”muukalaisten teknologisesta roskapalasta”.

Ensimmäinen merkki Maan ulkopuolisesta elämästä

Avaruussivusto Space.com kertoo, että Loeb on julkaisemassa tässä kuussa uuden kirjan, jossa puhutaan ”ensimmäisestä merkistä Maan ulkopuolisesta elämästä”.

Oumuamua on kiistatta mielenkiintoinen kappale. Sikarin tai kiekon muotoinen kirkas kappale tupsahti tähtienvälisestä avaruudesta ja hujahti niin nopeasti ohitsemme, että tutkijat eivät ehtineet juurikaan havainnoida sitä.

Kappaleesta ehdittiin kuitenkin havaita useita outoja piirteitä. Laskelmien mukaan poikkeuksellisen kiiltävän kappaleen rakenne olisi äärettömän ohut ja se liikkui aurinkopurjeen tavoin aivan kuin Aurinkomme kiihdyttämänä. Loebin mukaan kappale vaikutti siltä, kuin se olisi ollut muukalaisten avaruuteen sysäämä teknologinen roskanpalanen.

Pidetty luonnollisena avaruuden kappaleena

'Tässä vaiheessa on syytä huomioida, että laajempi tieteellinen yhteisö on pitänyt Oumuamua-kappaletta täysin luonnollisena avaruuden kappaleena. Tutkijoiden mukaan Oumuamuan olemus ja siitä tehdyt havainnot on selitettävissä luonnollisin hypoteesein. Loeb kertookin kokeneensa joutuneensa pilkan kohteeksi oman kantansa takia.

Loeb ihmettelee, että eri ulottuvuuksien tai säieteorian tutkijoita ei kritisoida samaan tapaan, vaikka heidänkään tutkimusalastaan ei ole konkreettista tosielämän näyttöä.

Loeb kuitenkin uskoo, että avaruuden sivilisaatiot syytävät ihmiskunnan tavoin avaruuteen teknologista jätettä ja Oumuamua teknologisena roskana on vain saattanut sattumalta ajelehtia aurinkokuntamme ohi.

Lue myös:

    Uusimmat