Hätkähdyttävä arvio Esapekka Lapista – vähättelikö vastustajatallin tähti Kalle Rovanperää?

Pikataival-osio: Iso väite Kalle Rovanperästä aiheutti erimielisyyttä – rohkea näkemys Esapekka Lapista 3:27
Pikataival-osio: Iso väite Kalle Rovanperästä aiheutti erimielisyyttä – rohkea näkemys Esapekka Lapista.

Hyundain belgialaistähti Thierry Neuville uskoo, että hänen tallitoverinsa Esapekka Lappi olisi pystynyt lyömään jopa Toyotan Kalle Rovanperän Ruotsin MM-rallissa, jos maailmanmestari ei olisi keskeyttänyt kisassa jo perjantaina. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Lappi ajoi uransa toiseen WRC-kisavoittoon vakuuttavalla tavalla. Hän siirtyi johtoon perjantain iltapäivälenkillä, ja kun hänen ainoa uhkaajansa, Toyotan Takamoto Katsuta hurjasteli virheeseen lauantaina, Lappi varmisteli ykkössijansa helposti

Hyundai-kuskin tietä voittoon tasoitti Rovanperän keskeytys johtopaikalta 4. erikoiskokeella perjantaina. Puolustava maailmanmestari nautti Lapin tavoin hyvästä lähtöpaikasta, ja oli kisan ylivoimaisesti suurin voittajasuosikki.

MM-sarjan johdossa oleva Neuville uskoo, että Lappi olisi pystynyt ottamaan Rovanperän ajamalla kiinni ja juhlimaan ykkössijaa myös ilman mestarin ongelmia. 

– Se on päivänselvää. Kalle ajoi ulos kisasta hyvin aikaisessa vaiheessa, mutta siitä huolimatta uskon, että "EP" olisi pystynyt tekemään tarpeeksi hyvää työtä ykkössijan saamiseksi, Neuville toteaa rallimedia Dirtfishin mukaan

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Keskeytyshetkellä Rovanperä johti Lappia 6,6 sekunnilla. 

– EP teki loisteliasta työtä. Kun Kalle ajoi ulos, hän (Lappi) ajoi nokkelasti, kontrolloi eroa taakse läpi viikonlopun tekemättä virheitä ja toi tallille toisen voiton kahdessa kisassa. Se on sama määrä kuin koko viime kaudella.

Neuville on iloinen Lapin paluusta voittokantaan. Suomalaisen viime kautta värittivät useat isot virheet. 

– Se oli kiva comeback. Hän kärsi paljon viime kauden loppupuolella, mikä oli hänelle henkisestikin vaativaa. Tämä osoitti, että kun ympärillä on hyvä tiimi ja sen tuki, tämänkaltainen vahva paluu on mahdollista. Se on mukava nähdä, Neuville summaa.  

Asiantuntijat analysoivat Esapekka Lapin voiton Ruotsin MM-rallissa: "Ajatti Katsutaa virheeseen" 2:34
Asiantuntijat analysoivat Esapekka Lapin voiton Ruotsin MM-rallissa: "Ajatti Katsutaa virheeseen."

Lue myös:

    Uusimmat