Kova väite Esapekka Lapin tulevaisuudesta – asiantuntija lausui rohkean arvion

Pikataival-osio: Iso väite Kalle Rovanperästä aiheutti erimielisyyttä – rohkea näkemys Esapekka Lapista 3:27
Pikataival-osio: Iso väite Kalle Rovanperästä aiheutti erimielisyyttä – rohkea näkemys Esapekka Lapista.

Viikko sitten ajetussa Ruotsin MM-rallissa viimeinkin uransa toisen voiton napanneen Esapekka Lapin tulevaisuus puhutti MTV Urheilun MM-rallistudiossa kilpailun päätteeksi.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Seitsemästä toinen toistaan kinkkisemmästä väittämästä koostuneen Pikataival-osion loppuhetkillä selostaja Juho Kokko sekä asiantuntijat Riku Tahko ja Jari Ketomaa esittivät mielipiteensä siihen, jatkuuko Lapin ura vielä tämän kauden jälkeen.

Kokon ja Ketomaan mukaan jatkuu, Tahko päätyi pitkän pohdinnan jälkeen päinvastaiseen näkemykseen.

– Tietysti riippuu niin paljon siitä, mitä muut tekevät. Jotenkin mun mielestä huokuu se semmoinen, että on vähän huojentunut olo siitä, että saa nyt tämän puoli kautta ajaa ja sai pitää työpaikan. Kyllä viimeisiä vuosia ehkä nyt sitten kuitenkin mennään.

– En ole puhunut henkilön itsensä kanssa enkä kuullut juttuja, mutta sellainen fiilis vain jotenkin tuosta olemuksesta huokuu.

Pikataival-osio on katsottavissa kokonaan jutun pääkuvana olevalta videolta. Asiantuntija Jari Ketomaa väläyttää Toyotalle kiusallista näkymää loppukauteen.

Lappi kiitteli Ruotsin rallin jälkeen vuolaasti Hyundain tallipäällikköä Cyril Abiteboulia siitä, että oli saanut pitää työpaikkansa erittäin vaikeaksi osoittautuneen viime kauden lopun jälkeen. Abiteboul, joka nostettiin täksi kaudeksi koko Hyundai Motorsportin nokkamieheksi, puolestaan kiitteli edeltäjäänsä Sean Kimiä tämän "uskosta Esapekkaan viimevuotisten epäilysten hetkellä".

Lappi on MM-sarjan pääluokassa ajamiensa vuosien aikana kiertänyt talleja kuin maailmanmestari konsanaan. Vuodet 2017–2018 hän ajoi Toyotalla, vuoden 2019 Citroënilla ja vuoden 2020 M-Sportilla. Kun työpaikkaa ei vuodelle 2021 irronnut, Lappi ehti jo järjestää Jyväskylässä uransa päättäjäiset. Nelossija lokakuussa 2021 ajetussa Suomen MM-rallissa avasi kuitenkin paikan Toyotalla kaudelle 2022, ja sieltä hän jatkoi viime kaudeksi Hyundaille täyden kauden sopimuksella.

Täksi kaudeksi 33-vuotias kolmen lapsen isä halusi perhesyiden vuoksi vain puolikkaan kisaohjelman.

Lue myös:

    Uusimmat