Heili Sirviöltä, 13, valtaisaa menestyspuhetta Pariisissa

Heili Sirviö, 13, skeittaa mitalitavoitteella Pariisissa – katse myös jo Los Angelesissa 2028 0:37
Heili Sirviö, 13, skeittaa mitalitavoitteella Pariisissa – katse myös jo Los Angelesissa 2028.

13-vuotias rullalautailija Heili Sirviö ei ole tullut arastelemaan Pariisin olympiakisoihin. Hän on suurtapahtumassa kuin kotonaan tuttujen kilpakumppanien kanssa, ja puhuu suoraan mitalitavoitteestaan. 

Sirviö on ollut yksi Suomen joukkueen suurimmista puheenaiheista kisojen alla, ja syystä. Onhan hän Suomen olympiahistorian ylivoimaisesti nuorin urheilija koskaan. 

Australiassa lajioppinsa saanut Sirviö hurahti skeittaukseen koronapandemian alussa. Valmentajat Trevor Ward ja Jussi Korhonen sekä isä Fredu Sirviö ovat olleet tukena, kun Heili on kehittynyt kovaa vauhtia. 

Treenitunteja ei ole laskettu niin tarkkaan, sillä kyse on elämäntavasta.

Heili Sirviön kasvoille nousee leveä hymy, kun puhe kääntyy olympialaisiin ja Pariisin upeaan olympiakylään. 

– Kaikki on ollut tosi hyvin, en voi valittaa mistään. Kaikki ovat tosi kisoja ja auttaneet paljon, 13-vuotias toteaa MTV Urheilulle. 

Myös Fredu Sirviö on vaikuttunut olympiakylästä. Kuuntele hänen kommenttinsa alla olevalta videolta. Juttu jatkuu videon alla. 

Rullalautailija Heili Sirviön Fredu-isä hämmästellyt olympiaympyröitä Pariisissa: "Vau!" 0:28
Rullalautailija Heili Sirviön Fredu-isä hämmästellyt olympiaympyröitä Pariisissa: "Vau!"

Park-kilpailuun osallistuva Heili Sirviö ei ole arastellut tavoitteiden asettelussa. 

– Yritän saada mitalin täältä, ei haittaa mikä mitali. Yritän päästä taas seuraaviin olympialaisiin ja ottaa sieltä kultamitalin. 

– Tiedän, että tämä kisa menee hyvin. Olen treenannut tähän neljä vuotta, hän jatkaa. 

Nuoret mitalistit eivät ole poikkeus naisten rullalautailussa. Park-kisassa Tokiossa 2021 lätkiä ottivat 19-, 13- ja 12-vuotiaat taiturit. 

– Minulle riittää, että teen parhaani, ja että ländään mun runin. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Fredu Sirviö, joka on alaikäisen tyttärensä huoltajana olympialaisissa, mainitsee, että jo pääsy olympialaisiin on voitto sinänsä. Menestysnäkymiä hänkään ei kuitenkaan kiellä. 

– Tulemme pitämään hauskaa ja antamaan kaikkemme. Heili on hyvin nälkäinen ja innoissaan päästä skeittaamaan kunnolla. 

– Uskon, että taivas on rajana. 

Fredu Sirviö selvittää, että rullalautakisoissa tuomarilinja saattaa heitellä, minkä lisäksi kaikissa radoissa ihan pienikokoisimmat skeittarit eivät saa tarvittavaa vauhtia.

– Heili ja muutama muu ovat ne parhaat ja taitavimmat, mutta siellä on muutamia, jotka saattavat yllättää. Tulee mielenkiintoinen kisa. 

Rullalautailun naisten park-kisa käydään tiistaina 6. elokuuta. Alkukilpailu käynnistyy Suomen aikaa kello 13.30, finaali kello 18.30. 

Lue myös:

    Uusimmat