Tämä on olympiasensaatio Heili Sirviön perheen yhteinen unelma – näin skeittaa pikkusisko Miila, 10

Näin skeittaa Heili Sirviön pikkusisko – Miilan, 10, olympiaunelma kytee 0:40
Näin skeittaa Heili Sirviön pikkusisko – Miilan, 10, olympiaunelma kytee

Skeittaaja Heili Sirviön, 13, unelma on kisata neljän vuoden päästä Los Angelesin olympialaisissa yhdessä pikkusiskonsa Miilan, 10, kanssa. 

Pariisissa upeasti viidenneksi sijoittuneen Heili Sirviön perheen yhteinen unelma on, että vuonna 2028 Los Angelesissa kaksi siskosta kisaisi yhdessä olympianäyttämöllä.

Heili ja kolme vuotta nuorempi sisko Miila, 10, aloittivat skeittiharrastuksen yhdessä korona-aikana Australiassa.

– Yritän Pariisin jälkeen seuraaviin olympialaisiin. Toivottavasti pikkusiskoni on siellä myös, Heili Sirviö sanoi MTV Urheilulle heinäkuun alussa.

Kisoissa mukana reissaavalla pikkusiskolla on isänsä Fredu Sirviön hallinnoimalla Instagram-tilillä jo huimat 14 000 seuraajaa.

– Miila on siinä iässä, että seuraavan parin vuoden aikana tapahtuu varmaan aika paljon kehitystä, kun tulee lisää voimaa. Sitä kautta hän pystyy tekemään parempia temppuja, Fredu Sirviö kertoo.

Kaksi Sirviötä olympialaisissa neljän vuoden päästä? Katso Miilan, 10, suoritus pääkuvan videolta.

– Se on tyttöjen yhteinen juttu, he skeittaavat yhdessä koko ajan. Väkisinkin siinä tulee taitavaksi, kun he skeittaavat maailman parhaiden ympärillä. 

Heilin laji on park, eli "altaassa" tapahtuva skeittaaminen. Miila viihtyy myös streetin parissa, joka sekin on olympialaji.

– Voi olla, että hän osallistuu kahteen lajiin olympialaisissa, Fredu Sirviö heittää.

Pariisin olympiavitonen Heili Sirviö on puhunut Los Angelesin kisoista kovin tavoittein. Hän haluaa voittaa olympiakultaa.

Lue myös: