Hellyttävä olympiahetki: Kultamitalinsa kohtaloa jännittänyt supertähti sulostutti kulisseissa

Scottie Scheffler teki hämmästyttävän nousun miesten golfin olympiavoittajaksi Pariisissa sunnuntaina. 

Maailmanlistan yhdysvaltalainen ykköspelaaja kiersi Le Golf National -kentän 62 lyönnillä eli yhdeksän lyöntiä alle parin. Tämä sivuaa kenttäennätystä. 

– Hukkasin muutamia paikkoja etuysillä, mutta takaysillä pelini kuumeni mukavasti, Scheffler totesi lehdistötilaisuudessa viitaten kuuteen birdieensä. 

Schefflerin tietä kultaan tasoitti myös espanjalaistähti Jon Rahmin romahdus takaysillä. Useammalla lyönnillä johtanut Rahm pelasi viimeiset 9 väylää tulokseen +5 ja putosi jaetulle 15. sijalle (-15).

Hopeaa sai Ison-Britannian Tommy Fleetwood (-18) ja pronssia Japanin Hideki Matsuyama (-17). 

Scheffler joutui jännittämään mitalinsa väriä kisapaikan kulisseissa puolisen tuntia, kun varsinkin Fleetwoodilla oli vielä mahdollisuus tulla rinnalle tai jopa ohi. Kultataisto ratkesi viimeisellä viheriöllä, kun Fleetwood ei saanut tarvitsemaan birdietä. 

Pian kultajuhlien käynnistyttyä MTV Urheilukin todisti suloista näkyä. Scheffler riemuitsi voittoaan lähellä haastattelupisteitä vajaa kolmekuukautinen poika sylissään, seuranaan vaimonsa Meredith. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Mitalienjaossa hän herkistyi. 

– Olen ylpeä siitä, että olen amerikkalainen. Maani edustaminen täällä on ylpeyden aihe minulle, hän kertoi. 

Hän paljasti myös yksityiskohdan pojastaan. 

– Hän oppi hymyilemään pari viikkoa sitten. Oli siis kiva heilutella kultamitalia hänelle, ja nähdä, kuinka hän reagoi siihen, Scheffler summasi. 

Kisan suomalaisista Tapio Pulkkanen oli jaettu 35:s (-2) ja Sami Välimäki jaettu 45:s (+1). 

Lue myös:

    Uusimmat