Helsingin kaupunki sai tietää anarkistien vallanneen arvohuvilan

Helsingin kaupunki ei ollut tietoinen, että anarkistit ovat vallanneet viikonlopuksi Wikströmin huvilan Vuosaaressa.

– Huoltahan se herättää, kun näitä (vanhoja hylättyjä rakennuksia) on aiemmin jopa palanut näissä valtauksissa, sanoo Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan tekninen johtaja Kari Pudas.

Pudas ei ollut tietoinen, että anarkistit ovat vallanneet Helsingin kaupungin omistaman vuonna 1917 valmistuneen Wikströmin huvilan Kallalahdenniemessä Vuosaaressa.

Valtauksen taustalla ovat Makamik-kollektiivi ja joukko nuoria taiteilijoita. Makamikin instagram-tilin mukaan he ovat "anarkistinen kollektiivi Helsingissä".

Julkisen instagram-postauksen mukaan ohjelmaa on lauantaina ja sunnuntaina. 

Näin kaupunki toimii

Wikströmin huvila on osin suojeltu rakennus. Kaupunki on laittamassa rakennusta myyntiin. Lähes 300 neliön huvilaa on käytetty muun muassa lasten leirikeskuksena. 

Pudas ei osaa sanoa lauantaina tarkemmin, millaisessa kunnossa huvila tällä hetkellä on tai miten mahdollinen vahingonteko vaikuttaisi huvilan kuntoon.

– Jonkinlaisessa kunnossahan se on, kun se on laitettu myyntiin, Pudas sanoo.

Pudas kertoo yleisellä tasolla, että yleensä kaupunki pyrkii keskustelemaan tahon kanssa ja yhdessä etsimään valtaajille toista paikkaa. 

Mikäli keskustelut eivät etene, kaupunki ottaa yhteyttä virkavaltaan valtaajien poistamiseksi. Pudas kuitenkin toteaa, että poliisi harvoin katsoo tapauksia kiireellisiksi.

Lue myös:

    Uusimmat