Liigan ennakkosuosikki merkittävissä ongelmissa – asiantuntija hämillään pahaenteisestä käänteestä

Liigaviikko: Ennakkosuosikki Kärpät on ajautunut merkittäviin ongelmiin – "Juoni on kadonnut" 6:00
Liigaviikko: Ennakkosuosikkien joukkoon lukeutuva Kärpät on ajautunut merkittäviin ongelmiin.

Yhtenä ennakkosuosikkina käynnissä olevaan SM-liigakauteen lähtenyt Kärpät on ajautunut viime viikkoina merkittäviin ongelmiin. MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi avasi Liigaviikossa, mikä oululaisten pelissä tällä hetkellä oikein mättää.

Kärpät oli kesän siirtomarkkinoilla erittäin aktiivinen. Seura pystyi pitämään viime kauden maalikuninkaasta Teemu Turusesta kiinni ja napsi hänen vierelleen SM-liigassa jo tasonsa näyttäneitä tähtiä.

Haaviin tarttuivat muun muassa KooKoossa viime kaudella loistanut Ben Tardif, kolmella edelliskaudella yli 20 maalia tykittänyt Reid Gardiner ja Jukureissa hienon sesongin pelannut Michal Kovarcik.

Uudet vahvistukset ovat aloittaneet kautensa tehokkaasti, mutta Kärppien peli on yskinyt. Oululaiset aloittivat kautensa kolmella voitolla, mutta sittemmin tulokset ovat heikenneet. Kärpät on ollut suurissa vaikeuksissa varsinkin puolustuspäässä.

Kärpät on päästänyt kahdeksassa ottelussa jo yhteensä 31 maalia. Kärppiä enemmän oma verkko on heilunut enemmän vain HPK:ssa ja Jukureissa.

MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi hämmästelee Liigaviikossa sitä, miten Kärppien vahvan alun pelilliset perusteet ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen.

– Kollektiivi on hukassa. Yksinkertaisesti. Vahvat yksilöt Turunen, Kovarcik, Gardiner ja Tardif omilla yksilöpiikeillään tuo Kärpät mukaan. Se ei pitkässä juoksussa riitä. Kuukausi sitten heissä oli parhaassa kunnossa se, mutta nyt se juoni on kadonnut yhteispelaamisesta, Kivi sanoo Liigaviikossa.

– Kun heillä oli ne peruspilarit jo. Nyt ne ovat kadonneet. Eli ne on mahdollista saada takaisin, Kivi jatkaa.

Mistä Kärppien ongelmat oikein johtuvat? Katso Karri Kiven analyysit ongelmien juurisyistä videonäytteiden kera pääkuvan videolta.

On sanomattakin selvää, että paperilla Kärpät on yhä yksi SM-liigan voittajasuosikeista. Kyse on Kiven mukaan vain siitä, että peli on saatava paremmin rullaamaan.

– Kyllä se joukkue on niin vahva, kun verrataan muihinkin, niin ei se siitä ole kiinni. Ei ole mitään syytä, ettei sen puolesta olisi finaalijoukkue. Jos jonkun yksittäisen pakin haluaa kauden aikana hankkia, se varmasti onnistuu. Mutta kyllä se koko ryhmä on niin vahva, että se on mahdollista, kunhan homma vain toimii, Kivi painottaa.

Kärppien kausi jatkuu perjantaina, kun se matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Ottelu on katsottavissa suorana MTV3-kanavalta kello 19.25 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat