Kolmaskin SM-liigaseura rypee HPK:n ja Pelicansin vanavedessä – asiantuntijalta huolestuttava huomio: "Ollaan vähän lirissä"

Liigaviikko: HPK:n ja Pelicansin vanavedessä kolmaskin seura pulassa – "Ensimmäisenä pehmeys esille" 4:39
Liigaviikko: HPK:n ja Pelicansin vanavedessä kolmaskin seura pulassa – "Ensimmäisenä pehmeys esille"

MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi kertoi Liigaviikossa, että hän ole lainkaan vakuuttunut JYPin pelaamisesta SM-liigan alkukaudella.

SM-liigakauden ensimmäiset viikot ovat paljastaneet jo paljon tämänhetkisistä voimasuhteista, mitä tulee puhtaasti joukkueiden peliesityksiin. Kehnosti kautensa aloittanut HPK reagoi jo vahvasti, kun se vaihtoi päävalmentajaa. Maso Lehtonen sai väistyä ja tilalle palkattiin Mikko Manner.

Myös viime kaudella SM-hopeaa juhlinut Pelicans on ollut vaikeuksissa. Keskiviikon kierroksen jälkeen joukkue valahti jo sarjajumboksi.

MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi nosti Liigaviikko-ohjelmassa esiin kolmannen joukkueen, jonka peliesitykset ovat tarjonneet Kivelle suuria huolenaiheita. Kyseessä on viime kaudellakin kyntänyt JYP, joka siirtyi täksi kaudeksi ruotsalaisen Johan Pennerbornin valmennukseen.

– Mielestäni siinä on ollut sellainen epävarmuuden tie vieläkin. JYP on jotenkin ollut takuuvarma suorittaja. Se on nyt kadonnut kaikin puolin. JYP kuuluu mielestäni HPK:n ja Pelicansin kanssa samaan kööriin. Sieltä tulee ensimmäiseksi sellainen pehmeys esille, Kivi pohtii Liigaviikko-ohjelmassa.

Mikä JYPin pelissä mättää? Katso Karri Kiven analyysi näytteiden kera pääkuvan videolta.

Kivi on tehnyt alkukauden aikana myös yhden huolestuttavan huomion JYPistä. Joukkueen valmennus on Pennerbornin johdolla peluuttanut avainpelaajiaan merkittävästi muita joukkueita enemmän.

Ruotsalaispuolustaja Samuel Jonsson on 26 minuutin ja 36 sekunnin keskimääräisellä peliajalla SM-liigan ylivoimainen peliaikakuningas. Hänen jälkeensä eniten ottelua kohden ovat pelanneet niin ikään JYPin Nathan Schnarr (23min 48s) ja Teemu Eronen (23min 13s).

Kivi ei ymmärrä, miksi avainpelaajia kuormitetaan liikaa.

– Yleensä kokemattomat valmentajat peluuttavat avainpelaajia liikaa. En tiedä, minkä takia heidän kolme kärkihyökkääjäänsä pelaa aina yli 20 minuuttia. SM-liigassa eniten pelanneiden pelaajien kolmen kärki on JYPistä. 

– Se on signaali muille, että tässä ollaan vähän lirissä. Ei luoteta kaikkiin, kun ei peluuteta tasaisesti. Satsataan siihen alkuun vähän liikaa. On ihan varma, että jätkät väsähtävät. Tuommoisilla peliminuuteilla tarvitsisit jonkun Atte Ohtamaan, joka siitä selviäisi, mutta niitä on vain yksi tai kaksi liigassa. Mielestäni se on outoa, koska kumminkin on kokenut valmennus, Kivi kummastelee.

JYPin kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla HPK:ta vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat