Lauri Vuorisen mahtikisan taustalla kuohuttava välikohtaus: "Hemmetin idiootti"

Norjan Erik Valnes haukkui Ruotsin Johan Häggströmiä idiootiksi. Tunteet kuohuivat kaksikon kolaroitua maailmancupin perinteisen hiihtotavan sprintin finaalissa Falunissa.

Kaksikko taisteli palkintokorokesijoista, mutta kaatui viimeisessä alamäessä. Valnes syytti kontaktista Häggströmiä, joka laski mäkeä vieressä aavistuksen hänen takanaan.

– Hemmetin idiootti, hän höyrysi Norjan Viaplaylle.

Häggström ylitti maaliviivan finaalissa viidentenä, Valnes viimeisenä eli kuudentena, mutta tuomariston päätöksellä ruotsalainen putosi finaalin viimeiselle sijalle.

Suomen Lauri Vuorinen kuittasi alamäessä kaatuneen kaksikon ohi ja paineli lopulta uransa parhaaseen maailmancup-sijaan kakkoseksi. Norjan Johannes Hösflöt Kläbo juhli voittoa, ja maailmancupia johtava norjalainen Harald Östberg Amundsen sijoittui kolmanneksi.

Valnes tuli katumapäälle

Valnes kertoi Expressenin mukaan kätelleensä Häggströmin kanssa kolarin jälkeen, mutta he eivät olleet puhuneet keskenään.

– Siinä ei ole järkeä. Olen nyt liian vihainen. Vihainen hänelle ja vihainen siitä, että en saanut taistella voitosta, Valnes virkkoi.

Valnes sanoi Norjan TV 2:lle tulleensa myöhemmin katumapäälle ärhäkästä reaktiostaan, "koska minun ei tarvitse hyökätä häntä vastaan henkilökohtaisesti siitä, että hän taklasi minua mäessä".

"Ei hetkauta"

Häggström totesi Valnesin olevan "selkeästi pettynyt". Hän kuitenkin sanoi perään menneensä "aika suoraan" kohti linjaa, johon molemmat pyrkivät.

Häggström ei välittänyt Valnesin idiootti-kommentista.

– Minua ei niin hetkauta, mitä hän sanoo ja ajattelee, varsinkaan viisi minuuttia maaliintulon jälkeen, ruotsalainen kommentoi.

Valnes on parisprintin olympiavoittaja ja maailmanmestari. 

Lue myös:

    Uusimmat