Aku Hirviniemi sai pikakurssin kuubalaisesta ruokakulttuurista.
Aku ja 7 ihmettä -ohjelmassa seikkaillaan tänään tiistaina 1. marraskuuta 2016 Kuuban pääkaupungissa Havannassa. Aku Hirviniemi joutui reissullaan muun muassa paikallisen kokin oppiin. Valmistettavana oli kuuluisaa kuubalaista ajiacosta-keittoa.
– Pääsin tekemään paikallisia herkkuja, mutta aika pitkän kaavan mukaan kokki selitti ohjeita. Siinä meni suurin osa ohjeista sivusuun, kun hän niin hartaasti kertoi paikallisen keiton valmistuksesta, Aku naureskeli.
Pitkän luennon jälkeen näyttelijä pääsi lopulta keittiön puolelle näyttämään taitojaan.
– Pidän eniten tällaisesta mausteesta, mies veisteli kaivaen kuubalaisen rommipullon esiin.
Taitojaan kuubalaisessa keittiössä esitellyt Hirviniemi paljasti jälkeenpäin ettei ole kovin kummoinen kokki kotioloissa.
– Osaan kyllä tavallista kotiruokaa laittaa, mutta en mikään spesialistikokki ole. Makaronilaatikko on ihan minun bravuurini ja perunoita osaan keittää, mutta aika rajallisia ovat minun lahjani tehdä ruokaa.
– Kotona meillä ruuan laitto on usein yhteinen harrastus ja koko perhe osallistuu siihen, Aku kertoo.