Hoitajat aloittivat palkkataistelun – Siun soten johtajien palkkoja nostettiin juuri 10 prosenttia

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote päätti nostaa johtavien viranhaltijoiden kokonaispalkkaa 10 prosenttia huhtikuun alusta lähtien. Kyse ei ollut aprillipilasta, vaan yhtymähallituksen viime kuun lopussa pitämän kokouksen päätöksestä, jossa yhteensä 11 johtajan ja yhden päällikön palkkaa nostettiin

Palkankorotus oli ajalle, jona he toimivat virkavastuulla sekä Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymässä että Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella. Palkankorotuksen olisi määrä loppua vuoden 2022 viimeinen päivä, kun henkilöstö siirtyy Siun sotelta hyvinvointialueelle. Käytännössä palkankorotus liittyy siihen, että henkilöt tekevät hyvinvointialueen tarvitsemia tehtäviä oman virkansa ohessa, jolloin heidän tehtäviensä vaativuus muuttuu olennaisesti vastuualueen laajentuessa selkeästi.

Päätös tuli hankalaan aikaan, sillä perjantaina alkoi hoitoalan palkankorotusvaatimusten johdosta lakko. Palkankorotus juuri samaan aikaan oli omiaan aiheuttamaan ihmisissä tuntoja epäoikeudenmukaisuudesta tai suorittavan työn tekijöiden työpanoksen vähättelystä.

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) kritisoi Ylellä palkankorotuksen ajankohtaa.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Karjalainen.

Lue myös:

    Uusimmat