Hovioikeus hylkäsi Milan Jaffin syytteen törkeästä lapsenraiskauksesta – tuomio lyheni yli vuodella

Helsingin hovioikeus on hylännyt räppäri Milan Jaffin, 24, syytteen törkeästä lapsenraiskauksesta. Hovioikeus tiedotti ratkaisustaan keskiviikkona.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi toukokuussa 2023 Jaffin törkeästä lapsenraiskauksesta ja raiskauksesta yhteiseen kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

Törkeän lapsenraiskauksen osalta käräjäoikeus katsoi Jaffin tarjonneen 13-vuotiaalle uhrille päihteitä ja sen jälkeen raiskanneen tämän. Raiskaussyytteessä taas oli kyse elokuussa 2020 tapahtuneesta sukupuoliyhteydestä, johon täysi-ikäinen uhri ei ollut suostunut.

Jaff vaati hovioikeudessa syytteen hylkäämistä. Syyttäjä puolestaan vaati, että rangaistusta korotetaan.

Törkeää lapsenraiskausta koskevan syytekohdan osalta hovioikeus katsoi sinänsä näytetyn, että uhri oli joutunut syytteessä kuvatun teon uhriksi huhtikuussa 2019. Hovioikeuden mukaan uhri oli kuitenkin tunnistanut Jaffin tekijäksi vasta useita kuukausia teon jälkeen ja tunnistamiseen liittyi muitakin epävarmuustekijöitä.

Hovioikeus katsoi, että tekijän henkilöllisyydestä jäi näin ollen varteenotettava epäily. Siksi syyte törkeästä lapsenraiskauksesta hylättiin. Hovioikeuden tiedotteen mukaan kyseessä oli äänestysratkaisu. Yksi hovioikeudenneuvos katsoi Jaffin syyllistyneen raiskauksen lisäksi myös törkeään lapsenraiskaukseen.

Toinen tuomio lyheni hovissa

Käräjäoikeuden tapaan hovioikeus katsoi Jaffin syyllistyneen raiskaukseen. Siitä hovioikeus arvioi oikeudenmukaiseksi rangaistukseksi kolme ja puoli vuotta vankeutta. Hovioikeus otti tuomiossaan huomioon Jaffin aiemmat ehdottomat vankeusrangaistukset ja tuomitsi tämän yhden vuoden ja kahden kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jaffin toukokuussa 2022 kymmenen vuoden vankeuteen niin kutsutussa pääkaupunkiseudun katujengijutussa. Pari viikkoa sitten hovioikeus katsoi, ettei kyseessä ollut järjestäytynyt rikollisryhmä. Tämän myötä Jaffin tuomio lyheni kuuteen vuoteen ja kahteen kuukauteen.

Lisäksi Jaff on saanut vuoden ja kahden kuukauden tuomion Itä-Suomen hovioikeudesta törkeästä pahoinpitelystä.

Lue myös:

    Uusimmat