HS-gallup: SDP kasvatti etumatkaansa

Kokoomus ja perussuomalaiset ovat hienoisessa nousussa. Vasemmistoliiton kannatus laski eurovaaleja edeltäviin lukemiin.

SDP on kasvattanut etumatkaansa Helsingin Sanomien tuoreessa mielipidemittauksessa. SDP:n kannatus kasvoi edellisestä mittauksesta 1,1 prosenttiyksikköä ja on nyt 22,0 prosenttia.

Seuraavina tulevat pääministeripuolue kokoomus 20,6 prosentin ja perussuomalaiset 15,6 prosentin kannatuksilla. Kokoomuksen kannatus on nytkähtänyt ylöspäin 0,4 ja perussuomalaisten 0,6 prosenttiyksikköä.

Neljäntenä tulevan keskustan kannatus on laskenut 0,9 prosenttiyksikön verran ja on nyt 12,0 prosenttia.

Laskua nähtiin myös vasemmistoliiton kohdalla, kun sen kannatuksesta suli 1,2 prosenttiyksikköä. Puoluetta kannatti 8,9 prosenttia vastaajista.

Helsingin Sanomien mukaan puolueen kannatus on nyt samoissa lukemissa kuin keväällä ennen eurovaaleja ja väistyvän puheenjohtajan Li Anderssonin vaalimenestyksen tuomaa nostetta.

Vihreiden kannatus nousi hentoisesti 8,3 prosenttiin.

Hallituspuolueista RKP:n ja kristillisdemokraattien kannatus laski 0,1 prosenttiyksiköllä, RKP:n 4,2:een ja kristillisdemokraattien 4,1 prosenttiin.

Muista eduskuntapuolueista Liike Nytin kannatus laski 0,4 prosenttiyksiköllä 1,8 prosenttiin.

Kyselyn toteutti Verian, joka haastatteli puhelimitse noin 2  400:aa ihmistä elo-syyskuussa. Tutkimuksen virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Lue myös:

    Uusimmat