HS-gallup: Kokoomus ja SDP tasoissa

Päähallituspuolue kokoomus ja pääoppositiopuolue SDP keräävät molemmat 20,8 prosentin kannatuksen Helsingin Sanomien teettämässä gallupissa.

Kolme neljästä hallituspuolueesta nosti kannatustaan, vain kristillisdemokraatit pakittivat.

Päähallituspuolue kokoomus ja pääoppositiopuolue SDP keräsivät molemmat 20,8 prosentin kannatuksen Helsingin Sanomien teettämässä gallupissa. Verrattuna edelliseen, kesäkuussa julkaistuun mittaukseen on kokoomuksen kannatus noussut 0,8 prosenttiyksikköä ja SDP:n laskenut 0,4 prosenttiyksikköä.

Perussuomalaiset oli kolmantena. Puolueen kannatus nousi 0,7 prosenttiyksikköä ja oli 15,6 prosenttia.

Keskusta pakitti 0,4 prosenttiyksikköä ja kannatus asettui 11,8 prosenttiin. Vasemmistoliitto oli ainoa oppositiopuolue, jonka kannatus nousi. Se nosti kannatustaan prosenttiyksikön kymmenyksellä 10,0 prosenttiin. Vihreät menetti 0,2 prosenttiyksikköä 8,2 prosenttiin.

RKP:n kannatus nousi 0,1 prosenttiyksiköllä 4,6 prosenttiin. Hallituspuolueista vain kristillisdemokraatit menetti kannatustaan. Puolue menetti 0,5 prosenttiyksikköä ja asettui 3,8 prosenttiin. Liike nyt asettui 2,2 prosenttiin menettäen prosenttiyksikön kymmenesosan.

Tutkimuksen teki Verian ja sitä varten haastateltiin liki 2 400 ihmistä kesäkuun puolivälistä heinäkuun puoliväliin ulottuneella ajanjaksolla. Virhemarginaali on noin 2 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Juttua päivitetty kauttaaltaan klo 8.50.

Lue myös:

    Uusimmat