Ylen gallup: SDP on palannut suosituimmaksi puolueeksi

SDP on palannut jälleen suosituimmaksi puolueeksi kokoomuksen ohi, selviää Ylen kannatusmittauksesta. SDP:n kannatus nousi 1,9 prosenttiyksikköä 22,3 prosenttiin.

Seuraavina tulevat pääministeripuolue kokoomus 21,9 prosentilla ja perussuomalaiset 16,7 prosentilla. Kokoomuksen kannatus nousi 0,3 ja perussuomalaisten 0,8 prosenttiyksikköä.

Neljäntenä tulevan keskustan kannatus on laskenut 1,1 prosenttiyksikköä 10,8 prosenttiin. Mittauksen tuntuvin lasku nähdään vasemmistoliiton kannatuksessa, joka on laskenut 1,6 prosenttiyksiköllä, ollen nyt 9,3 prosenttia.

Laskua näki myös vihreät, joilta kannatuksesta suli 0,7 prosenttiyksikköä ja se oli nyt 8,2 prosenttia.

Kannatusmittauksen tehneen Talous tutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoo Ylelle, että SDP on onnistunut tällä erää kahmaisemaan selkeästi suurimman osuuden punavihreän blokin äänistä.

Hallituspuolueista hienoista nousua oli myös kristillisdemokraateilla, joita kannatti tuoreessa kyselyssä 3,1 prosenttia, kun taas RKP:n kannatus pysyi muuttumattomana 3,6:ssa. Muista eduskuntapuolueista Liike Nytin kannatus koheni 0,6 prosenttiyksiköllä 1,6 prosenttiin.

Taloustutkimus haastatteli kyselyä varten päälle 2 300:a ihmistä, joista puoluekantansa kertoi lähes 1 700 haastateltavaa. Haastattelut tehtiin tietokoneavusteisina puhelunhaastatteluina ja nettipaneelissa 12.8.–3.9.2024.

Tulosten virhemarginaali on enimmillään 2,0 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat