HS:n päätoimittaja Mukka Rydman-jutun esitutkinnasta: "Olemme hoitaneet meille yhteiskunnassa kuuluvan tehtävämme"

Helsingin Sanomien Wille Rydmania käsittelevästä artikkelista on aloitettu esitutkinta, kertoo Helsingin poliisi.

Kokoomuksen kansanedustaja Rydman kertoi aiemmin tehneensä artikkelista rikosilmoituksen.

Poliisi tutkii Helsingin Sanomien uutisointia aiheesta usealla rikosnimikkeellä. 

MTV Uutiset kysyi Helsingin Sanomien päätoimittaja Antero Mukalta, kuinka Helsingin Sanomissa suhtaudutaan aloitettuun esitutkintaan ja tuleeko se vaikuttamaan median journalistisiin toimintatapoihin.

– Suhtaudumme tuohon varsin rauhallisesti. Poliisi aloittaa tämän tyyppisissä tapauksissa varsin matalalla kynnyksellä esitutkinnan. On varmasti paikallaan, että asia tutkitaan, jos jutussa kerrottu henkilö kokee tulleensa loukatuksi hänen kunniansa tai muiden yksityiselämää koskevia asioiden kannalta.

Mukka sanoo, että Helsingin Sanomat seisoo kansanedustaja Wille Rydmania koskeneen uutisen takana. Uutinen julkaistiin 19. kesäkuuta.

– Meillä on kaikki perusteet luottaa lähteisiimme. Ymmärrän hyvin, että Rydman ajaa omaa agendaansa, ja se hänelle suotakoon.

Mukka kertoo, että koko artikkelissa käsitelty tapahtumakuvaus liittyy hyvin vahvasti Rydmanin poliittiseen toimintaan ja on siten hyvin yhteiskunnallisesti merkittävä asia kertoa siitä yleisölle.

– Olemme hoitaneet meille yhteiskunnassa kuuluvan tehtävämme.

Rydman on kiistänyt häneen liitetyt tapahtumat alusta asti.  

Mukka kertoo, että Rydmanin kiistämiset eivät vaikuta Helsingin Sanomien näkemykseen siitä, millä perusteilla ja kuinka artikkeli on tehty.  

Poliisin aloittama esitutkinta ei tule vaikuttamaan Helsingin Sanomien journalistisiin toimintatapoihin.

– Tämän takia ei ole tarvetta muuttaa toimintatapoja. Helsingin Sanomissa on tehty perusteellista ja hyvää työtä sekä toimittu toimituksen protokollan mukaisesti noudattaen Journalistin ohjeita sekä muita alan normistoja kunnioittaen.

Mukka sanoo, että on melko tyypillistä, että tämän tyyppisissä julkisuuden henkilöä syväluotaavissa artikkeleissa jutussa ollut päähenkilö haluaa puolustautua. Mukan mukaan puolustusreaktiot voivat johtaa yleensä joko Julkisen sanan neuvoston kanteisiin tai poliisin tutkintapyyntöihin.

Lue myös:

    Uusimmat