HS: Supon ylitarkastajaa ja erikoistutkijaa epäillään rikoksista

Suojelupoliisin (supo) ylitarkastajaa ja erikoistutkijaa epäillään rikoksista, uutisoi Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan supo päätti elokuun lopussa pidättää erikoistutkijan virastaan rikosepäilyjen takia. 

Supo harkitsi kesäkuun alussa myös ylitarkastajan virasta pidättämistä samasta syystä. Kuulemisen jälkeen kuitenkin päätettiin, että hän saa jatkaa töitään normaalisti.

HS:n siteeraaman supon päätöksen mukaan rikosepäily vaikuttaa erikoistutkijaa kohtaan tunnettuun luottamukseen, joten hänellä ei voida katsoa olevan edellytyksiä jatkaa virassaan työskentelyä rikostutkimusten aikana.

Poliisivirassa työskentelevä ylitarkastaja kiisti syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin. 

Myös ylitarkastajaan kohdistuva rikosepäily liittyy supon mukaan jo rikosnimikkeiden perusteella olennaisesti virkatehtäviin.

Taustalla FSB:n "paljastuksia"

Kyse on samasta tutkinnasta, johon liittyen supo hyllytti huhtikuussa vastatiedusteluosaston päällikön Pertti Haaksluodon, vahvistaa supon viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Milla Meretniemi HS:lle.

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee Haaksluotoa virkarikoksista.

Rikostutkinta alkoi, kun syksyllä 2023 Venäjän televisiossa esitettiin maan turvallisuuspalvelun FSB:n "paljastuksia" supon värväämistä venäläisistä "vakoojista".

HS kirjoittaa, että ohjelman mukaan tietolähteitä oli hoitanut suposta jo eläköitynyt virkamies. Haaksluodon epäillään HS:n mukaan hyväksyneen eläköityneen virkamiehen käyttämisen tiedustelutiedon hankkimisessa.

Lue myös:

    Uusimmat