Huhut kiihtyvät ja Venäjä vaikenee: Onko Putinin huippukenraali kuollut?

Venäjän presidentti Vladimir Putinin huippukenraalia Valeri Gerasimovia ei olla nähty julkisuudessa kuukauteen.

Jo viikkojen ajan on spekuloitu, kuoliko Venäjän asevoimien yleisesikunnan päällikkö Gerasimov Ukrainan tekemässä ohjushyökkäyksessä Venäjän komentopaikkaa vastaan ​​Krimin niemimaalla 4. tammikuuta.

Epätietoisuutta Gerasimovin tilanteesta on ruokkinut entisestään se, että Venäjän viranomaiset eivät ole kommentoineet huhuja. Ohjusiskussa kuoli väitteiden mukaan korkea-arvoisia venäläisiä upseereja. Vahvistamattamien väitteiden mukaan Gerasimov olisi ollut paikalla ohjusiskun aikaan.

Think Tank Europen vanhempi analyytikko Jacob Kaarsbo kommentoi norjalaislehti VG:n haastattelussa, että mikäli väitteet pitävät paikkansa, niin Gerasimov saattaisi olla mahdollisesti menehtynyt.

– Toisaalta monen merkittävän venäläisen tahon kuolemasta on ollut aiemminkin huhuja, jotka ovat olleet vääriä, Kaarsbo huomauttaa.

Kaarsbon mukaan ei ole epätavallista, että Gerasimovia ei nähdä julkisuudessa pitkään aikaan. Näin on tapahtunut ennenkin.

– On muistettava, että Gerasimovin kerrottiin myös kuolleen hyökkäyksessä Donbasissa vuonna 2022.

Tärkeä Putinin liittolainen

Gerasimovin tiedetään kuuluvan Putinin tärkeään lähipiiriin puolustusministeri Sergei Shoigun, turvallisuusneuvoston pääsihteeri Nikolai Patrushevin, turvallisuuspalvelu FSB:n päällikkö Alexander Bortnikovin sekä ulkomaantiedustelu SVR:n päällikkö Sergei Naryshkinin ohella.

Gerasimov aloitti nykyisessä tehtävässään vuonna 2012. Hän on myös varapuolustusministeri.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat