Huima näky yllätti Patrik Laineen – Canadiens-valmentajalta selkeä viesti debyytin jälkeen

Patrik Laine teki debyyttinsä Montreal Canadiensin paidassa, kun joukkue päihitti Philadelphia Flyersin 5–0-lukemin ensimmäisessä harjoitusottelussaan. Kotiyleisön hurmannut suomalaistähti oli tyytyväinen odotettuun paluuotteluunsa, vaikka tehot jäivätkin vielä piippuun.

Kirby Daschin ja Alex Newhookin kanssa samassa ketjussa pelannut Laine koki iloisen yllätyksen heti ottelun jälkeen. 26-vuotias oli häkeltynyt saamastaan huomiosta, kun suomalainen päätyi 40 toimittajan ja kameramiehen piirittämäksi.

– En odottanut tätä, hihkaisi Laine TSN:n mukaan.

Laine villitsi yleisön avauserässä, kun hän pujotteli Flyers-pelaajien läpi kaukalon yhdestä päästä toiseen. Laine sanoi tunteneensa kannattajien tuen, mutta harmitteli ettei onnistunut maalinteossa.

– En onnistunut tekemään mitään kiekon kanssa, mutta se oli hauska kuulla. Seuraavalla kerralla yritän tehdä kiekolla jotain myös sen (kuljetuksen) jälkeen, mutta se oli aika jännittävää. Olisinpa voinut tehdä maalin, Laine tuumasi soolostaan.

Myös Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis ilahtui näkemästään, kun hän kuuli yleisön äänekkään reaktion.

– En aluksi tiennyt, mitä tapahtui. Katson aina poispäin kiekosta, mutta sitten käännyin takaisin ja tajusin, mitä oli tapahtumassa. Vartuin katsomassa Guy Lafleuria, ja näin (Laineessa) hieman sitä samaa, St. Louis kehui.

Canadiens valmis antamaan Laineelle aikaa

Laine laukoi ottelussa viidesti ja pääsi pelaamaan myös ylivoimaa. Viimeistelyn taso ei varsinaisesti tyydyttänyt, mutta 26-vuotias on luottavainen otteidensa paranemisesta, kun pelejä kertyy enemmän vyölle.

– En osannut laukoa, vaikka henkeni olisi riippunut siitä, Laine vitsaili.

– Mutta en ole huolissani siitä, sillä tämä oli ensimmäinen otteluni sitten joulukuun alun. Pitää tietysti vain saada lisää toistoja sisään ja tiukentaa hieman tähtäintä, oli kyse sitten ylivoimasta tai tasakentällisistä. Minulla oli hieman haasteita ajoitusten ja rytmittämisen kanssa, mutta kun ottelu eteni niin se helpottui. Tämä oli kaikkiaan hyvä kauden ensimmäinen ottelu.

Canadiensin päävalmentaja St. Louis on valmis olemaan kärsivällinen Laineen kanssa, eikä odota pitkään sivussa olleelta suomalaishyökkääjältä minkäänlaisia ihmetekoja tässä vaiheessa.

– Hän ei ole pelannut pitkään aikaan tai ole ollut jäällä niin paljon kuin monet muut. Joten hänen on vain saatava toistoja, ja aiomme hallita hänen työmääräänsä pelillisesti ja luultavasti myös kuntosalilla. Haluamme hänen tuntevan olonsa paremmaksi joka kerta, kun hän koskettaa jäätä, ja niin pitäisi tapahtua, St. Louis sanoi Montreal Gazettelle.

– Tiedämme, mihin hän pystyy ja haluamme saada hänet samalle tasolle. Se, millä nopeudella saamme hänet sinne ei ole niin tärkeää kuin tehtävässä onnistuminen. Jos sitä haluaa liian nopeasti, ei se välttämättä onnistu, eli on oltava varovainen vauhdin suhteen.

Canadiens avaa NHL-kautensa keskiviikkona 9. lokakuuta kotiottelulla Toronto Maple Leafsia vastaan. St. Louis ei kuitenkaan aseta runkosarjan avauskamppailua tavoiteajankohdaksi sille, että Laine pääsisi täyteen vauhtiin.

– Se olisi mukavaa, mutta en pidä sitä minään prioriteettina, valmentaja sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat