Huippuhiihtäjän krapulakommentti hämmästyttää – paljastaa poikkeuksellisen juhlakuntonsa: "En usko, että tämä sopii kaikille"

Yhdysvaltalainen Sophia Laukli tekee nousua kohti maailman hiihtoeliittiä erikoisista tottumuksistaan huolimatta.

Sophia Lauklin alkukausi maastohiihdon maailmancupissa on ollut upea. Rukalla 23-vuotias yhdysvaltalainen hiihti 20 kilometrin yhteislähtökisassa sijalle 14 ja paransi sijoitustaan pykälällä lauantaina Jällivaaran kymmenen kilometrin kilpailussa. Sunnuntain viestissä Laukli teki kelpo suorituksen roikkuessaan kolmannen osuuden vaihtoon ruotsalaistähden Ebba Anderssonin tuntumassa. Yhdysvallat oli viestissä lopulta kolmas.

Viime keväänä yliopisto-opintonsa päätökseen saanut Laukli muutti Norjaan satsatakseen hiihtouraansa. Yhdysvaltalainen tekee vahvaa nousua kohti maailman kärkeä, mutta viime aikoina suorituksia enemmän ovat puhuttaneet hiihtäjän juhlimistottumukset. 

Laukli kohautti marraskuun lopussa julkaistussa Skirious problems -podcastin jaksossa puhumalla huhtikuusta lokakuuhun jatkuvasta bileputkestaan. Laukli kuvaili havahtuneensa sunnuntaiaamuna kuukausi sitten pohtimaan, koska oli viimeksi herännyt sunnuntaihin ilman krapulaa. 

Aloin laskea ja tajusin, että olin juhlinut jokaisena lauantaina huhtikuun alusta lokakuun loppuun, yhdysvaltalainen paljasti miettineensä marraskuun alun aamuna, Aftonbladet kertoi Lauklin sanoneen.

Jällivaaran maailmancup-viikonlopun yhteydessä Aftonbladet tiedusteli Lauklilta lisää tämän tottumuksista. Hiihtäjä kertoi lopettavansa juhlakautensa normaalisti Halloween-bileisiin lokakuun lopussa, minkä jälkeen keskittyminen on hiihtämisessä.

Täytyy antaa kiitosta kavereilleni yliopistossa. Olemme oppineet yhdistämään harjoittelun ja juhlimisen. Minulle siinä on kyse hauskanpidosta harjoitteluaikojen ulkopuolella, hiihtäjä selvitti.

Laukli ei kysyttäessä osannut vastata, miten hän pystyy yhdistämään juhlimisen ja rankan kestävyysurheilun harjoittelun.

– Minulla ei ole hyvää vastausta tuohon, koska en usko, että tämä sopii kaikille. Pystyn harjoittelemaan seuraavana päivänä ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Olen kiitollinen siitä, että tämä toimii minulla, mutta en välttämättä suosittelisi tällaista, Laukli sanoi.

– Jatkan tätä niin kauan kuin olen nuori, mutta minun täytyy luultavasti lopettaa juhliminen muutaman vuoden kuluttua.

Laukli sanoo tiedostavansa, ettei juhliminen ainakaan tuo hänelle hyötyä hiihtäjänä. Toisaalta hän ei usko siitä olevan haittaakaan.

– Ehdottomasti olen miettinyt sitä, mutta asioiden priorisoiminen ei minusta ole sen arvoista. Jos keskitysn sataprosenttisesti hiihtoon, en voi pitää riittävästi hauskaa. Voisin varmasti olla parempi, mutta en usko, että tämä tekee minusta huonomman, joten jatkan näin.

Laukli kertoo omalaatuisen tapansa herättäneen hämmennystä hiihtopiireissä.

– Norjassa ja USA:ssa ihmiset tietävät, minkälainen olen. Mutta olen ehdottomasti törmännyt ihmisiin, jotka sanovat, että minulla on kiinnostava lähestymistapa hiihtoon. Mutta kuten sanoin, kaikki ovat erilaisia. Tämä on minun ainutlaatuinen tapani.

Lue myös:

    Uusimmat