Huuhkajat-luotsi Markku Kanervan tietoinen riski ei tuottanut tulosta – "Otan täyden vastuun"

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi hävityn Irlanti-ottelun lehdistötilaisuudessa hakeneensa ottelusta voittoa jopa tasapelin kustannuksella.

Suomi aloitti torstaisen Kansojen liiga -ottelun pirteästi ja Joel Pohjanpalo veikin Huuhkajat 1–0-johtoon 17. peliminuutilla. 

Toisella jaksolla Irlanti pääsi sivuvapaapotkusta tehdyn tasoitusosuman myötä peliin mukaan ja Suomi oli ajoittain hankaluuksissa.

Huuhkajien hyökkäyspeli piristyi hieman, kun Markku Kanerva toi kentälle lisää hyökkäysvoimaa Oliver Antmanin, Benjamin Källmanin ja Teemu Pukin muodossa. Huuhkajat oli jopa lähellä voittomaalia, mutta Källmanin pusku viuhui ohi ja Irlanti iski vain muutamaa minuuttia myöhemmin voittomaalin Suomen verkkoon.

Kanerva myönsi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa hakeneensa hyökkäysvoittoisten vaihtojensa ansiosta ottelusta voittoa, sillä tasapeli ei Suomelle ottelusta kelvannut.

– Lähdimme hakemaan voittoa ja teimme hyökkäysvoittoiset vaihdot. Tuntui, että on sellainen draivi päällä, että vaihtojen kautta saadaan lisää hyökkäysvoimaa ja sitä kautta tehtyä voittomaali, Kanerva sanoi.

Hyökkäysvoittoinen ja rohkea riski ei lopulta kannattanut. Kun Huuhkajat ei onnistunut hyödyntämään omia paikkojaan, käytti Irlanti omansa tehokkaasti hyväkseen ja tasapelipistekin lipui Huuhkajien käsistä.

Kanerva ei pakoillut vastuuta tietoisesta riskipäätöksestään.

– Minulla oli se fiilis, meillä on sellainen ote, että se riski kannatti ottaa. Se ei onnistunut. Otan täyden vastuun siitä, että tein sen ratkaisun. Oli ajatuksena, että saisimme palloa linjan taakse Antmanille ja Pukille ja juoksisivat sieltä karkuun. Emme saaneet ehkä tarpeeksi ruokittua heitä.

Huuhkajat on pelannut syksyn Kansojen liigassa nyt kolme ottelua ilman ainuttakaan voittoa – saati pistettä. Seuraava ottelu pelataan sunnuntaina, kun Huuhkajat saa vieraakseen Englannin.

Lue myös:

    Uusimmat