Huuhkajat-pelaaja pääsi MM-kisoihin

Suomen A-maajoukkuepelaaja Robert Taylorin edustama MLS-seura Inter Miami on nimetty mukaan Fifan vuoden 2025 seurajoukkueiden välisiin MM-kisoihin. 

32 seuran laajennettu MM-turnaus järjestetään Yhdysvalloissa kesä-heinäkuussa 2025. Turnaukseen osallistuu 12 joukkuetta Euroopasta, kuusi joukkuetta Etelä-Amerikasta, sekä 12 joukkuetta Aasiasta, Afrikasta ja Pohjois-Amerikasta. Kaksi viimeistä paikkaa menevät yhdelle seuralle Oseaniasta ja yhdelle seuralle isäntämaasta, Yhdysvalloista.

Inter Miami anasti isäntämaan paikan sen jälkeen, kun seura varmisti MLS Supporters Shieldin voiton. Palkinto menee vuosittain MLS:n runkosarjakauden parhaiten pelanneelle joukkueelle. Lionel Messin hattutemppusiivitti Inter Miamin viime yönä myös uuteen MLS:n runkosarjan piste-ennätykseen.

– Olette osoittaneet, että jatkuvasti paras seura Yhdysvaltojen pelikentällä, Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino sanoi.

– Siksi olen ylpeä voidessani ilmoittaa, että yhtenä maailman parhaista seuroista olette ansaitut osallistujat uuteen Fifan seurajoukkueiden MM-turnaukseen 2025.

Taylor, Messi, Luis Suarez, Sergio Busquets ja kumppanit voivat kohdata MM-turnauksessa muun muassa Chelsean tai Manchester Cityn, jotka ovat jo päässeet turnaukseen.

Real Madrid, Bayern München, Paris St-Germain, Inter Milan, Porto ja Benfica ovat myös eurooppalaisista seuroista mukana turnauksessa.

Fifan päätös laajentaa kilpailua on herättänyt kritiikkiä seuroissa ja pelaajissa. Euroopan jalkapalloliigat ja pelaajayhdistykset ovat asettuneet yhteistuumin vastarintaan ja tehneet Fifasta valituksen Euroopan komissiolle.

Lue myös:

    Uusimmat