Huuhkajille myrskyvaroitus: Englanti säväytti uuden päävalmentajansa alaisuudessa – "Ei olisi voinut mennä paremmin"

Malikooste: Irlanti - Englanti 2:54
Katso: Englanti kaatoi Irlannin 2–0-lukemin!

Englanti aloitti urakkansa Kansojen liigassa vakuuttavasti, kun se kaatoi Irlannin maalein 2-0.

Ottelu oli Englannille ensimmäinen väliaikaiseksi päävalmentajaksi nimetyn Lee Carsleyn alaisuudessa. Englanti ratkaisi pelin jo avausjaksolla, kun Declan Rice ja Jack Grealish onnistuivat maalinteossa.

Grealishille maajoukkueosuma oli tärkeä. Grealish jäi kesällä Englannin EM-kisajoukkueen ulkopuolelle, mikä oli Manchester Cityssä pelaavalle taiturille suuri pettymys.

– Kesä oli yksi elämäni huonoimmista, koska et voi olla näkemättä sitä, mitä tapahtuu aivan edessäsi. Se oli vaikeaa, mutta se antoi minulle enemmän päättäväisyyttä palata huipulle, Grealish kertoi ITV:n haastattelussa.

– Se merkitsi minulle valtavasti, kun menin fanien eteen, ja he lauloivat nimeäni.

EM-kisoissa toiseksi sijoittunut Englanti oli kesän arvoturnauksessa runsaan kritiikin kohteena vaisujen peliesitystensä vuoksi. Nyt kentällä nähtiin vapautuneempi ja pirteämpi Englanti.

– Näimme ensimmäisellä puoliajalla täysin erilaisen Englannin. Käsijarru on otettu pois päältä. Haluamme nähdä tätä enemmän, BBC:n asiantuntija Paul Robinson hehkuttaa.

– Englannin esitys oli luultavasti juuri sellainen kuin Lee Carsley unelmoikin. Hän halusi kontrolloida peliä, pelata korkealla temmolla, prässätä korkealta, pitää oman pään puhtaana ja tehdä pari maalia. Tämä ei olisi voinut mennä paremmin, Robinson jatkaa.

Sky Sportsin asiantuntija ja jalkapallolegenda Roy Keane antoi kuitenkin Englannille kritiikkiä toisen jakson peliesityksestään.

– Englanti dominoi ensimmäisellä puoliajalla. Ylistimme heidän päätöksentekoaan, laadukkuuttaan ja liikettään. Toinen jakso oli täysin vastakohta. He olivat kamalia toisella jaksolla, Keane kritisoi.

Englannin Kansojen liiga -taival jatkuu tiistaina, kun se kohtaa Suomen Lontoon Wembleyllä. Huuhkajat hävisi lauantaina ensimmäisen ottelunsa Kreikalle tylysti maalein 0-3.

Lue myös:

    Uusimmat