Hylätyt äänestysliput paljastavat selvän protestin presidentinvaalien 2. kierroksella: "En voi äänestää kumpaakaan"

MTV Uutiset piipahti Helsingin vaalipiirin ääntenlaskupaikalla, jossa oli esillä presidentinvaalien toisen kierroksen hylättyjä äänestyslippuja.

Helsingin vaalipiirilautakunnan puheenjohtaja Anna-Maria Rajala kertoo, että hylättyjen äänestyslippujen kasvun selittänee se, että oma ehdokas ei päässyt toiselle kierrokselle.

– Hylättyjä lippuja on hieman vajaa tuplaten toisella kierroksella. Arvelen, etteivät äänestäjät ole enää toisella kierroksella löytäneet sopivaa ehdokasta, kun oma ehdokas jäi pois.

MTV Uutiset näki osan Helsingin vaalipiirin hylätyistä äänestyslapuista.

Hylättyjen äänien joukossa oli muun muassa epäselvästi merkattuja numeroita, runoja, piirroksia sekä tarroja ja valokuvia. 

Osaan äänestyslapuista on kirjoitettu perusteluja, miksei kumpaakaan 2. kierroksen ehdokasta, Alexander Stubbia tai Pekka Haavistoa voitu äänestää.

Osaan äänestyslapuista oli merkattu sellaisen ehdokkaan numero, joka ei ollut mukana presidentinvaalien toisella kierroksella. MTV Uutisten näkemien hylättyjen äänestyslappujen mukaan yksi ehdokkaista oli muun muassa numero 5, perussuomalaisten Jussi Halla-aho. Numeron lisäksi lappuihin oli liimattu Halla-ahon kuvia sekä kirjoitettu ja riimitelty hänen "Mestari"-lempinimeään.

Rajala kuitenkin toteaa, ettei kukaan erityinen ehdokas noussut hylätyissä äänestyslapuissa muita enempää esille.

– Aika tasaisesti ensimmäisen kierroksen ehdokkaat saivat merkintöjä.

Vaalien ensimmäisellä kierroksella mitättömiä ääniä annettiin lähes 9 100, kun toisella kierroksella mitättömiä ääniä annettiin yli 20 000.

Lue myös:

    Uusimmat