Hyundai-pomo teki lupauksen tähtikuljettajiensa tilanteesta – "Tuo on hyvä ongelma"

MM-rallin pistesysteemi laitettiin rajusti uusiksi – Esapekka Lappi nostaa esiin hämmästyttäviä seikkoja 2:17
MM-rallin pistesysteemi laitettiin rajusti uusiksi – Esapekka Lappi nostaa esiin hämmästyttäviä seikkoja.

Tammikuussa alkavaan ralliautoilun MM-sarjaan kahdella tähtikuljettajalla lähtevän Hyundai-tallin päällikkö Cyril Abiteboul kertoo Autosportille, että Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin välillä vallitsee "ehdoton tasa-arvo" alkavalla kaudella. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.
Su: EK 13–16 klo 14.15 alkaen 

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Tallipomo toki muistuttaa, että tallimääräykset eivät ole tarpeen tullessa täysi mahdottomuus.

Vuoden 2019 maailmanmestari Tänak palaa Hyundaille vietettyään yhden varsin turhauttavan sesongin M-Sport Fordilla. Neuville on pilotoinut Hyundaita jo vuodesta 2014 lähtien ja on nelinkertainen MM-hopeamitalisti sekä kolminkertainen pronssimitalisti. Monte Carlossa tammikuun lopulla alkavaan kauteen kumpikin lähtee yhtenä suosikeista, sillä kahden viime kauden valtias Kalle Rovanperä yllätti marraskuussa ilmoittamalla, ettei hän aja vuonna 2024 täyttä kisaohjelmaa.

Viime kaudella Hyundailla oli selkeä ykköskuski: Neuvillen hyväksi tehtiin tallimääräystä jo niinkin aikaisin kuin kauden toisessa osakilpailussa Ruotsin rallissa. Nyt Abiteboul vakuuttaa tilanteen olevan erilainen. Ainakin johonkin asti.

– Kun kausi alkaa, meillä on ehdoton tasa-arvo autonosien, tietojen, mahdollisuuksien ja sopimuksellisten oikeuksien suhteen kummallakin kuljettajalla. Ja kolmannella autollamme on selkeä tehtävä tukea (kahta kärkiautoa), Abiteboul sanoo Autosportille.

– Olemme asettaneet, ja tästä en kerro tarkemmin, hetken kauteen, jolloin arvioimme tilannetta ja mahdollisesti muutamme sisäisiä sääntöjämme. Ja kuljettajat ovat tästä tietoisia.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Abiteboul arvelee, että tallitovereiden keskinäinen kamppailu mestaruudesta on "hyvä ongelma", vaikka Neuvillella ja Tänakilla olikin ajoittain tietynlaista kahnausta aiempina vuosina tallitovereina.

– Haluaisin ajatella, että tuo on hyvä ongelma. Otan mieluummin kaksi kuljettajaa yhtä vastaan, kuin yhden kuljettajan kahta (muista talleista) vastaan.

– Meillä oli tänä vuonna monta tilannetta, kun yksi (Neuville) joutui taistelemaan Kallea (Rovanperä), (Sebastien) Ogieria ja (Elfyn) Evansia vastaan, ja se oli välillä todella vaikeaa. Tulevalla kaudella meillä on sisäistä kilpailua, mutta luulen, että on myös helpottavaa kuljettajalle, kun tietää, ettei kaikki ole yksin hänen harteillaan.

Lue myös:

    Uusimmat