Ida Hulkko törmäsi olympialaisissa pahaenteiseen kylttiin – kuitti urheilijatovereille: "Ei käy kyllä kateeksi"

Suomen kaksihenkisen uintijoukkueen naisedustaja Ida Hulkko on tyytyväinen, että hän saa polskia altaassa avoveden sijaan Pariisin olympialaisissa. 

Yksi iso kysymysmerkki Pariisin kisojen alla on ollut Seine-joen vedenlaatu. Riittääkö se avovesiuintikilpailujen ja triathlonin uintiosuuden järjestämiseen? 

Viimeisimmissä mittauksissa bakteeritasot ovat olleet sallitulla tasolla, mutta kunnianhimoinen projekti voi vielä kaatua mahdollisten rankkasateiden aiheuttamaan jätevesien huuhtoutumiseen. Esimerkiksi lauantaille on povattu kovia sateita.  

Kaakeloidussa altaassa omat kisasuorituksensa tekevä Ida Hulkko törmäsi olympiakylän lähistöllä Seinen rannalla huomiota herättäneeseen kylttiin torstaina. 

– Seinen vieressä oli kylttejä, että "ei uintia". Sitten rupesimme miettimään, että jos tuossa pitäisi viikon sisään uida avovesiuintia, mutta urheilijat eivät kumminkaan saa mennä tällä hetkellä Seineen uimaan, niin se kuulostaa mielenkiintoiselta, Hulkko pyöritteli. 

Seinessä ei olekaan saanut uida sataan vuoteen, mutta 1,4 miljardia euroa maksanut vedenpuhdistusprojekti näyttäisi tuottavan tuloksia. Hulkko ei ole tästä huolimatta vakuuttunut. 

– Ei käy kyllä kateeksi, Hulkko totesi viitaten avovesiuimareihin ja triathlonisteihin. 

– Uidessa vettä menee suuhun aika paljon. 

Hulkko kilpailee 100 metrin rintauinnin alkuerissä ja mahdollisessa välierässä sunnuntaina. Matkan finaali kauhotaan maanantaina. 

Triathlonin yksilökisat käydään Pariisissa 30.-31. heinäkuuta, avovesiuinnit 8.-9. elokuuta. Olympiajärjestäjät ovat kertoneet, että jos bakteeritasot nousevat kielletylle tasolle, triathlonista pudotetaan uintiosuus pois ja avovesiuinnit järjestetään muualla. Kisaohjelmassa on myös muutamia varapäiviä kyseisten lajien läpivientiin. 

Matti Mattson lähtee tavoittelemaan toista olympiamitaliaan: "Palo tätä hommaa kohtaan on" 2:18
Uimari Matti Mattson lähtee tavoittelemaan toista olympiamitaliaan: "Palo tätä hommaa kohtaan on."

Lue myös:

    Uusimmat