Suomen mitalitoivolle kylmää kohtelua olympiakylässä – "Kisajärjestäjiltä tuli ilmoitus"

Matti Mattsson kommentoi Kiinan uinnin dopinguutisia – "Olen paljon pohtinut koko keissiä" 1:11
Matti Mattsson kommentoi Kiinan uinnin dopinguutisia MTV Urheilulle kesäkuussa – "Olen paljon pohtinut koko keissiä."

Suomen olympiajoukkueen huippu-uimari Matti Mattsson on törmännyt ruokailuhaasteisiin Pariisin kisakylässä. 

– Millä lailla tämän nyt sanoisi… näen jo otsikot mielessäni, Mattsson naurahtaa, kun hän kuulee kysymyksen ruoan tasosta olympiakylässä. 

Mattsson osallistuu vasta toisena suomalaisena miesuimarina uransa neljänsiin olympialaisiin. Suurkisojen kuviot ovat hänelle tuttuja. 

Ruokapuolella esimerkillisimmän suorituksen hän on nähnyt Tokiossa kolme vuotta sitten. Sieltä Mattsson toi mukanaan pronssimitalin. 

– Ne olivat hienosti hoidettu. Siellä oli gluteenittomat keittiöt. Ruokailu tapahtui isossa hallissa, jossa oli kaikille kulttuureille omat ruoat. 

– Nyt sitä joutuu ehkä vähän etsimään enemmän. Ja kun itse olen keliaakikko, niin kisajärjestäjiltä tuli ilmoitus, että "vain tämä on sataprosenttisesti gluteenitonta", ja se linjasto on kylmä linjasto. Siellä on kylmää riisinuudelia, kylmää kinkkusuikaletta ja salaattia. 

– Sanotaanko, että tässä on seikkailu edessä vielä sen suhteen, torstaina päivällisellä grillattua kanafilettä kylmän ruoan kylkeen löytänyt Mattsson hymyilee. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ranska tunnetaan ruoastaan, jonka peruspilareita on vehnäjauho. Mattssonilla ei ole siihen varaa, mutta hän ei tee tilanteesta kuitenkaan ongelmaa.

– Vatsan toimintaan on muutamat arvokisat kaatuneet valitettavasti.  

– Löysin kyllä sieltä gluteenitonta pastaa, mutta olen mennyt toistaiseksi kylmällä riisinuudelilla ja kanafileellä. Varman päälle, niin on pakko ottaa. Olen sitä mieltä, että tässä pystyy syömään viikon mitä vain, kolminkertainen arvokisamitalisti summaa. 

Mattsson kilpailee Pariisissa päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa. Matkan alku- ja välierät käydään ensi tiistaina, finaali keskiviikkona.  

Lue myös:

    Uusimmat