Ilmiriita Suomi-kiekossa: Mestis-seurat ja pelaajayhdistys kieltäytyivät Jääkiekkoliiton kutsusta

Jääkiekon pelaajayhdistys SJRY ja Mestiksen taustalla toimiva Sarjaseurat ry ovat kieltäytyneet paikoista sarjauudistusta pohtivan Huippukiekon neuvottelukunnan työryhmissä. Suomen Jääkiekkoliitto ja SM-liiga kertovat pettyneensä päätökseen.

Jääkiekkoliitto perusti Huippukiekon neuvottelukunnan pohtimaan sarjauudistusta ja neuvottelemaan uutta yhteistyösopimusta jääkiekon SM-liigan kanssa. Mestis-seuroille ja pelaajayhdistys Suomen Jääkiekkolijat ry:lle ei suoraa paikkaa neuvottelukunnassa ollut tarjolla huolimatta kummankin aktiivisesta osallistumisesta kesästä asti käytyyn keskusteluun SM-liigan ja Mestiksen välisen nousumahdollisuuden palauttamisesta.

Liitolta tarjottiin kummallekin taholle vain paikkoja neuvottelukunnan eri työryhmissä.

– Tämä on meille iso pettymys. Työryhmät on erikseen perustettu nimenomaan siksi, että saisimme esimerkiksi pelaajien äänen varmasti kuuluviin. Heidän panoksensa olisi ollut nyt tärkeää koko suomalaiselle jääkiekkoilulle, toteaa neuvottelukunnan puheenjohtaja Heikki Hietanen liiton ja SM-liigan yhteisessä tiedotteessa.

Neuvottelukuntaan kuuluvat liiton puolelta puheenjohtaja Hietasen lisäksi toimitusjohtaja Sami Kauhanen, liittovaltuuston puheenjohtaja Pasi Kainulainen ja liittohallituksen jäsen Mikko Kuparinen. SM-liigasta mukana ovat puheenjohtaja Heikki Hiltunen, toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen, Lahden Pelicansin hallituksen jäsen Pasi Nurminen sekä Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

Hietasen mukaan pelaajayhdistys ja Sarjaseurat ry. olisivat voineet saada äänensä kuuluviin myös työryhmien kautta.

– Mikään ei estä sitä, etteivätkö työryhmien esitykset voisi edetä lopulliseen päätöksentekoon vaikka sellaisenaan, Heikki Hietanen sanoo.

– Yritimme perustella SJRY:lle ja Sarjaseurat ry:lle, että työryhmät ovat paras mahdollinen vaikuttamisen paikka, mikäli haluaa antaa konkreettisen panoksen lajin kehitykselle Suomessa. Molemmat osapuolet kuitenkin ilmoittivat jäävänsä pois työryhmätyöskentelystä, ellei heitä oteta mukaan Huippukiekon neuvottelukuntaan, Hietanen jatkaa.

Jääkiekkoliiton ja SM-liigan nykyinen yhteistyösopimus umpeutuu 30. kesäkuuta. Huippukiekon neuvottelukunta aloittaa työnsä tällä viikolla.

MTV Urheilun tavoittama SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen on niin ikään pettynyt Mestis-seurojen ja pelaajayhdistyksen päätökseen.

– Edelleen olisi tärkeää, että kyseiset tahot olisivat mukana työryhmissä ja toisivat oman arvokkaan panoksensa niihin. Hirveästi on historian saatossa ollut kritiikkiä Liigaa ja varmaan liittoakin kohtaan, että tehdään päätöksiä kabineteissa ja ei päästä osallistumaan. Sitten kun halutaan osallistaa, ei arvosteta sitä mahdollisuutta päästä osallistumaan, eikä lähdetä mukaan. En voi ymmärtää, miksi näihin työryhmiin ei lähdetä mukaan, Hiltunen toteaa.

Sarjaseurat ry:n jättäydyttyä pois työryhmätyöskentelystä liitto on nostanut mukaan Mestiksen kilpailupäällikön Pirkka Antilan ja operatiivisen johtajan Taneli Maasalon.

Lue myös:

    Uusimmat