Jääkiekon kulissiriitaan lisävaloa – kapinakenraalilta tyly väite: "Lähelle nollaa"

Suomi-kiekon sarjauudistus etenee riitaisissa tunnelmissa – Pelaajayhdistyksen Teemu Ramstedt avaa kieltäytymistä yhteistyöstä 1:52
Huippukiekon neuvottelukunnalla ongelmia – Pelaajayhdistyksen Teemu Ramstedt avaa kieltäytymistä yhteistyöstä.

Jääkiekon pelaajayhdistys SJRY ja Mestiksen taustalla toimiva Sarjaseurat ry kieltäytyivät paikoista sarjauudistusta pohtivan Huippukiekon neuvottelukunnan alaisessa työryhmässä. SJRY:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt avaa MTV Urheilulle, miksi paikka työryhmässä ei kelvannut.

Meillä oli tarkoitus päästä nelikantaiseen työryhmään, joissa olisi Mestiksen edustajat pelaajayhdistyksen lisäksi, ja sitten tietysti Jääkiekkoliitto ja Liiga edustettuna, Ramstedt sanoo.

Jääkiekkoliitto ei tarjonnut pelaajayhdistykselle ja Sarjaseurat ry:lle paikka neuvottelukunnassa, vaan sen alaisessa työryhmässä.

– Tähän on tällainen alatyöryhmä kehitetty, ja me koettiin, että siellä ryhmässä ei pysty tarpeeksi vaikuttamaan, koska Huippukiekon neuvottelukunta on varsinainen elin, joka tekee päätösesitykset. Nekin etenevät vielä liittovaltuuston ja Liigan osakaskokoukselle, jolloin tässä kokonaisuudessa meille jäisi hyvin pieni rooli, joka on käytännössä hyvin lähelle nollaa, Ramstedt perustelee kieltäytymistä.

Liitto ja SM-liiga neuvottelevat kevään aikana uudesta yhteistyösopimuksesta, jossa käsitellään sarjajärjestelmien mahdollisia muutoksia. 

Eikö se huoleta teitä, että teidän ääni jää päätöksenteon ulkopuolelle?

Kyllä se totta kai huolettaa vähän, mutta samaan aikaan meillä on monta muutakin väylää vaikuttaa asioihin eri tavalla. Tässä kohtaa ratkaisu oli tällainen, ja koettiin, että kokonaisuuden kannalta on parempi, että ei olla ollenkaan mukana, Ramstedt toteaa.

Mitä poisjättäytymisellä haetaan takaa?

Halutaan tuoda esiin pelaajien ääni. Myös Mestiksen ääni olisi ollut tärkeä kokonaisuudessa, että tasavertaisesti pystyttäisiin asioista keskustelemaan ja tasavertaisesti päättämään. Nythän tilanne ei ollut sellainen.

Ramstedtin mukaan yksi vaikutusmahdollisuus on vuorossa helmikuun puolessa välissä, kun Jääkiekon pelaajayhdistys ja Liiga neuvottelevat yleissopimuksesta.

– Nykyinen sopimus päättyy huhtikuun lopussa. Se on ensimmäinen askel ja pyritään siinä etenemään Liigan kanssa. Se on ensimmäinen vaikutuspaikka. Kevään mittaan pohditaan muita mahdollisia vaikutuskanavia.

Mitä muut keinot ovat?

– Tässä hetkessä en osaa sanoa. Sopimuskokonaisuus on yksi asia. Liigan tekemät ehdolliset päätökset vaativat meidän sopimuksia.

Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja paljastaa, että keskustelut eivät aina ole sujuneet parhaassa hengessä.

– Ei tämä helppo tilanne ole, eivätkä kaikki keskustelut ole olleet hyvähenkisiä koko ajan, se on ihan selvä. Välillä ollaan käyty kovillakin kierroksilla.

Uskon että asiat loppuviimein selviävät.

Lue myös:

    Uusimmat