Irakin pääministeri Adel Abdel Mahdi eroaa. Mahdi on kertonut toimittavansa eronpyyntönsä hallitukselle.
Maan mielenosoituksissa on kuollut jo yli 400 ihmistä. Tahririn aukiolle maan pääkaupungissa Bagdadissa kokoontuneet mielenosoittajat hurrasivat äänekkäästi, kun tieto Mahdin erosta tuli.
Eilisissä mielenilmauksissa kuoli nelisenkymmentä ihmistä. Yli puolet kuolemantapauksista sattui eteläisen Irakin Nasiriyahissa, jossa poliisi avasi tulen väkijoukkoon.
Bagdadissa ei ole nähty kaduilla yhtä laajoja levottomuuksia sitten vuoden 2003, kun yhdysvaltalaisjohtoiset joukot hyökkäsivät maahan.
Lokakuun alussa Irakissa alkaneet mielenosoitukset alkoivat protesteina korruptiota, työttömyyttä ja surkeita julkisia palveluita vastaan. Protestit ovat sittemmin laajentuneet vaatimuksiksi uudistaa maan poliittista järjestelmää.
"Tämä on täysi diktatuuri"
Suomessakin asunut bagdadilainen mielenosoittaja Zaid Akram, 24, kertoo, että ihmiset ovat vihdoin heränneet maassa.
– Hallituksen pitäisi olla demokraattinen, mutta se ei ole koskaan ollut sitä. He ovat aina käyttäneet uskontoa suojanaan ja saaneet ihmisten tuen, Akram sanoo STT:lle viestisovellus Whatsappissa.
– Tämä on täysi diktatuuri. He käyttävät kaikkia mahdollisia keinoja sortamiseen.
Hallinnon väkivalta ei ole estänyt Akramia osallistumasta protesteihin. Mielenosoituksissa ystäviäänkin menettänyt nuori mies ei tiedä, onko hän peloissaan. Akram on kuitenkin varma, että verenvuodatus tulee jatkumaan.
– Tuntuu kuin millään ei olisi enää mitään väliä, hän sanoo.