IS: Kalle Rovanperä herätti Suomen poliisin huomion – osapuolet kiistelevät

Kaksinkertainen rallin maailmanmestari Kalle Rovanperä kiistelee poliisin kanssa Instagram-tilinsä sisällöstä, kertoo Ilta-Sanomat.

IS:n mukaan tapaus kulminoituu Rovanperän sponsorina toimivaan vedonlyöntiyhtiöön Unibetiin. Firman logo on tuttu näky Rovanperän rallivarusteissa. Logo näkyy suomalaiskuljettajan Instagramissa erilaisissa yhteyksissä.

Poliisihallitus on IS:n mukaan lähestynyt Rovanperää syyskuussa selvityspyynnöllä koskien Unibetin kanssa tehtävää yhteistyötä. 

Suomessa rahapelien markkinointia saa harjoittaa vain Veikkaus. Muiden toimijoiden markkinointi on pannassa, kun se kohdistuu Suomeen. 

IS:n mukaan Poliisihallitus on arvioinut, että Unibetin osallisuus Rovanperän Instagram-julkaisuissa on ollut rahapelien markkinointikiellon vastaista. Erityishuomio keskittyi siihen, miten osa Rovanperän julkaisuista oli tehty suomeksi ja suunnattu siis suomalaisille.

Rovanperä on vastannut Poliisihallitukselle lokakuussa. Hän on jyrkästi eri mieltä näkemysten kanssa. Rovanperä vetosi maailmanlaajuiseen yleisöönsä. 

Kuten Poliisihallitus varmasti tietää, olen kuitenkin syntynyt Suomessa ja puhun äidinkielenäni suomea. Niinpä suurin osa Instagram-tilini materiaalista on englanniksi, mutta postaan silloin tällöin myös äidinkielelläni suomeksi, koska se on minulle luontevampi ja spontaanimpi kieli, Rovanperä lausui IS:n mukaan.

– Kun postaan suomeksi, postaukseni käännetään useimmiten englanniksi, jotta ne ovat saavutettavampia maailmanlaajuiselle yleisölleni. Minulle on epäselvää, miksi minun, Suomen ulkopuolella asuvan Suomen kansalaisen, pitäisi rajoittaa äidinkieleni käyttöä Instagram-tililläni, Rovanperä jatkoi.

Rallikuski vetosi myös sanan- ja elinkeinonvapauteen ja totesi, ettei ole toiminut tahallisesti tai huolimattomasti. 

Poliisi on ottanut Rovanperään uudelleen yhteyttä marraskuun lopussa. Se katsoi Rovanperän vastauksen enimmäkseen riittäväksi ja totesi, ettei uusissa julkaisuissa ole käytetty enää suomea. 

Poliisihallitus on IS:n mukaan kuitenkin vaatinut Rovanperää poistamaan vanhoja Unibet-aiheisia julkaisuja, joissa tämä viestii suomeksi. Asia on edelleen kesken. 

Lue myös:

    Uusimmat