Israel hyökkää Libanonissa, miten käy suomalaisten? "Evakuointi ei ole helppo päätös"

Suomen Beirutin-suurlähetystö seuraa tiiviisti tilanteen kehittymistä Libanonissa.

Israel on iskenyt jälleen viime yönä pääkaupunki Beirutin eteläosaan. Israel myös ilmoitti viime yönä aloittaneensa rajatun maaoperaation Etelä-Libanonissa.

Kanada ja Britannia ovat ilmoittaneet järjestävänsä kansalaisilleen evakuointilentoja vaaralliseksi leimahtaneen tilanteen takia.

"Syytä paniikkiin ei ole"

Suomen Beirutin-suurlähettiläs Anne Meskanen kertoi MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa puhelimitse, että lähetystö on aktiivisesti yhteydessä Libanonissa oleviin suomalaisiin.

– Nyt analysoimme tilannetta, mutta haluaisin todeta, että ei ole mitään syytä paniikkiin, eikä evakuointi ole mikään helppo päätös. Se riippuu siitä, mihin tämä tilanne kehittyy, Meskanen kommentoi.

Suurlähettilään mukaan Israelin iskut ovat kohdistuneet Beirutissa esikaupunkialueen eteläosaan äärijärjestö Hizbollahin kannattajien asuinalueelle.

Rauhanturvaajat kunnossa

Meskanen kertoo olleensa yhteydessä myös Libanonissa oleviin suomalaisiin rauhanturvaajiin viimeksi eilen illalla.

– He voivat hyvin. Heidän tehtävänsä hoitaminen on tällä haavaa mahdotonta, mutta ei sieltäkään hirveän helposti lähdetä. Haluan korostaa, että kukaan ei halua ryhtyä hätiköityihin päätöksiin.

Lue myös:

    Uusimmat